19.8 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeSama k'o list na grani - Nudim kuću bračnom paru, samo da...

Sama k'o list na grani – Nudim kuću bračnom paru, samo da me izdržavaju (VIDEO PRILOG)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Protekle sedmice posjetili smo naselje Toplik u opštini Vlasenica. Tom prilikom put nas je, ili kako mi to kažemo dragi Bog, naveo na kuću Alić. Pred kućom zatekosmo jednu stariju osobu, čije lice se ozarilo kada nas je vidjela.

Nakon kraćeg razgovara saznali smo da se radi o supruzi umrlog pripadnika ARBiH-e Ibrahima Alića, Svetlani. Živi sama. Bez igdje koga svoga. Još daleke 1975. godine udala se za r. Ibrahima. Upoznali su se u Beogradu i zbog njega je napustila i fakultet.

Vjenčali su se 1977. godine. Na porođaju izgubila je dijete i nažalost nemaju potomke. Ibrahim je iz prvog braka imao sina, koji je poginuo. Na njega je, po pola sa suprugom iz prvog braka, dobijao šehidsku penziju. Od toga i od onoga što je Ibrahim mogao zaraditi živjeli su. Međutim, Ibrahim je umro prije 17 mjeseci. Svetlana Alić je ostala sama. Dobri narod je pruža pomoć. Prijatelji i saborci Ibrahima sa vremena na vrijeme je obilaze. Posebno joj pomažu Ibrahimove bratične koje pošalju da plati troškove režija.

Živu glavu iz Vlasenice 1992. godine izvukli su preko Cerske, Kamenice, Snagova, Baljkovice pa do Tuzle. Zatim su završili u Sarajevu, odakle su se 2003. godine vratili u Vlasenicu.

Ostalo saznajte u postavljenom videu prilogu



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti