15.4 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaApeli za pomoćPomozimo bolesnom djedu Fazliji da renovira i osposobi kupatilo - "Bolje da...

Pomozimo bolesnom djedu Fazliji da renovira i osposobi kupatilo – “Bolje da sam umro!” (VIDEO PRILOG)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U naselju Lolići, bratunačka opština, živi Fazlija Omerović. U dubokoj trećoj životnoj dobi jedva nekako sastavlja kraj sa krajem. Da nema dobrih komšija ni sam ne zna od čega bi živio.

Prije 8 godina umrla mu je supruga. Nakon toga, prije dvije godine, doživio je dva teška moždana udara. Usljed toga ostao je nepokretan. Nakon dva mjeseca boravka u bolnici djelomično se oporavio. Teško se kreće. Desna ruka i noga skoro su nepokretni. Teško i govori.

Nekada je imao i goveda, konje, bavio se poljoprivredom. Kroz suze se sjeća tih vremana. Ništa mu nije falilo. Imao je svoju suprugu i sa njom djelio i dobro i zlo. Danas, ako mu neko od komšija ne unese drva, neće se ogrijati.

Uslovi u kući su prije naše posjete, bili katastrofalni. Krevet propao, nečisto i zapušteno. Komšije to nisu mogle više gledati i putem društvenih mreža pokrenuli su akciju pomoći. Odmah se odazvalo dobrih i humanih ljudi. Dobio je nešto novog namještaja, tepih, hrane…

Prilikom posjete ekipe TV Podrinja požalio nam se na veoma loše uslove kupatila. Naime, usljed moždanog udara, njegovo kretanje je uveliko ograničeno. Kupatilo koje ima na spratu kuće, gdje je i živio je, navodi nam sređeno i kako treba. Ali budući da ne može se uz “oštre” stepenice penjati, u prizemlju su mu izbili jedan zid kuće i naknadno sazidali kupatilo. Međutim, sve je to loše i slabo urađeno. Prokišnjava, zidovi popucali, cijevi vise.

Fazlija živi od 80 KM socijalnog primanja i dobrote komšija.

Detaljnije u video prilogu “Srcem za Podrinje”



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti