15.4 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacSaopštenje za javnost: "SRCEM ZA PODRINJE 2022" Udruženje za razvoj mladih "Albatros"...

Saopštenje za javnost: “SRCEM ZA PODRINJE 2022” Udruženje za razvoj mladih “Albatros” iz Zenice bilo u posjeti našim povratnicima u Podrinju

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Iz udruženja ”Albatros” su kazali: ,,Udruženje za razvoj mladih “Albatros” iz Zenice je i ove kao i prošle godine bilo u posjeti našim povratnicima u Podrinju. Za razliku od prošle godine ove godine smo našu akciju sproveli u još većem obimu. Naime sada je naše udruženje odlučilo da usreći i najmlađe članove društva-djecu, pa smo tako podijelili 35 paketića za polaznike mektebske nastave u džematu Pobuđe MIZ Bratunac. Nakon podjele paketića naši članovi su podijelili i 20 prehrambenih paketa za povratničke porodice na području Pobuđa kao i samog Bratunca. Ovim činom želimo da pokažemo ljudima Podrinja da nisu sami u svojoj svakodnevnoj borbi, želimo da pokažemo da mladi Zenice misle na naše povratnike i trudit ćemo se da ovaj projekat preraste u jednu tradiciju. Ponosni smo što možemo reći da je ovo već druga godina kako realizujemo projekat ovakvog karaktera a ove godine članovi našeg udruženja su podijelili 35 paketića za djecu kao i 20 prehrambenih paketa.”

U ime svih ljudi našeg lijepog Podrinja, veliko hvala udruženju Albatros iz Zenice koji nisu zaboravili povratnike na našim prostorima. Lijepo je znati da naši Podrinjci nisu sami i da nisu zaboravljeni.

Najnovije vijesti