13.1 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBratunac: Kolektivna dženaza obavit će se 12. maja 2022.

Bratunac: Kolektivna dženaza obavit će se 12. maja 2022.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Shodno dosadašnjoj praksi kolektivni ukop 12. maja će biti tehnički podržan od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Prema zvaničnim podacima za ukop su identifikovane 4 osobe koje će biti ukopane u Memorijalnom centru Veljaci 12. maja ove godine. Najmlađa žrtva koja će biti ukopana je Hodžić ( Beriz) Salmir koji je u trenutku ubistva imao 9 godina, a najstarija žrtva je Imamović (Meho) Mehmed koji je u trenutku ubistva imao 38 godina.

Konstatovano je da ovogodišnje aktivnosti na obilježavanju 30. godišnjice zločina teku po planu i unaprijed utvrđenom rasporedu.

Podsjećamo, „Dani sjećanja na žrtve genocida u Bratuncu u periodu 1992.-1995. godine“ je višednevna aktivnost kojom se preživjeli stanovnici ovog podrinjskog mjesta prisjećaju najstravičnijih zločina tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, te odaju počast nedužno ubijenim bošnjačkim civilima. Aktivnosti ove godine su započele 3. maja obilježavanjem 30. godišnjice zločina u naselju Hranča i trajaće do 29. maja obilježavanjem godišnjice zločina u naselju Sandići.

Bratunac.ba

Najnovije vijesti