10.9 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaUncategorizedMedžlis IZ Zvornik dobio novog glavnog imama (FOTO)

Medžlis IZ Zvornik dobio novog glavnog imama (FOTO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jučer, 25.05.2022. godine,  u džematu Kraljevići (Sapna) upriličena inauguracija novog glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Zvornik hafiza, prof. Izet-efendije Salkanovića.
Tom prilikom u prisustvu imama MIZ Zvornik Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović iskazao je riječi zahvalnosti dosadašnjem glavnom imamu Haris-ef. Mustajbašiću, te zaželio mnogo uspjeha novom glavnom imamu.
Haris-ef. je u svom emotivnom obraćanju naglasio da uspjeh za njegov rad je uspjeh zajedničkog angažmana svih kolega kao i džematlija općine Sapne i Grada Zvornika. Izet-ef. se u svom obraćanju dotaknuo rada Haris-ef. te naglasio da će u zadovoljstvu Uzvišenog Allaha truditi se da pruži svoj maksimum na povjerenoj mu dužnosti.
Predsjednik OO Ilmijje Zvornik Meho ef. Hasanović je Haris-ef. uručio prigodne poklone ispred kolektiva među kojima je i Umra.
Na kraju Muftija tuzlanski se zahvalio svima na angažmanu i izrazio zadovoljstvo činjenicom da prenošenje emaneta sa jednog na drugog glavnog imama je u ovakvoj nesvakidašnje lijepoj i ugodnoj atmosferi prožetoj mnoštvom pozitivnih emocija.
 
Muftija je ispred Muftijstva uručio zahvalnicu Haris-ef. za doprinos u radu Islamske zajednice. Dekretom Reisul-uleme, koji mu je danas uručen,
Novi glavni imam službeno preuzima dužnost 01.06.2022. godine.
 
Putem društvenih mreža oglasio se dosadašnji glavni imam Haris ef. Mustajbašić koji je istakao:
Draga braćo i sestre, poštovani prijatelji, ovo su posljednji dani mog angažmana na dužnosti glavnog imama Medžisa Islamske zajednice Zvornik (od 01.10.2013. do 31.05.2022.). Zahvalan sam Allahu dž.š. na prilici i časti da živim i radim sa svima Vama, ponosnim, hrabrim i vrlo čestitim, mojim dragim Sapnjacima i Zvorničanima u Domovini i Dijaspori. Posebno se zahvaljujem mojim dragim kolegama, na koje sam izuzetno ponosan. Svi vi braćo i sestre, zajedno sa njima ste svojim doprinosom učinili da kao Vaš predstavnik, prvi među jednakima, uzdignuta čela i sa najvećim ponosom ističem odakle dolazim i koga predstavljam. Izuzetno sam ponosan na proteklih devet godina, a nadam se i Allaha dž.š. molim da nam vrijeme provedeno zajedno u služenju našoj vjeri bude „prevaga“ na mizanu. Molim od Vas halal za eventualne propuste, a ja svima Vama od srca halalim. Pozivam Vas da novom glavnom imamu, poštovanom hafizu, prof. Izet ef. Salkanoviću, budete podrška kakva ste i meni bili.

/FB

/podrinjemedia.ba

/E.B.

Najnovije vijesti