10.4 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeU Križevićima organizovana treća po redu traktorijada

U Križevićima organizovana treća po redu traktorijada

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U organizaciji Udruženja građana “Porijeklom iz Križevića” (UG “PiK”) već tradicionalno u drugoj polovini mjeseca juna organizovana je traktorijada.

Kao i do sada okupljanje je započelo u ranim jutarnjim satima ispred sjedišta Udruženja, da bi zatim defileom sva “nadmetanja” organizovana na Orlić brdu (dovištu) gdje su skoro u cjelodnevnom druženju i odličnoj atmosferi posjetioci uživali u takmičenjima organizovanih u više disciplina. Takmičenja su organizovana u prevrtanju traktorske gume, bacanju kamena sa ramena, razbijanju lonca, u brzini vožnje traktora sa prikolicom, a najviše pažnje kao i uvijek izazvala je disciplina navlačenje traktora.

Nakon “nadmetanja” za učesnike i posjetioce u Križevićima je organizovan zajednički ručak a u večernjim satima i narodno veselje koje je trajalo dugo u noć.

Cilj ovakvih okupljanje je međusobno druženje, upoznavanje, sticanje prijateljstava. Takmičenje jest važan faktor traktorijade, ali ciljevi su usmjerni na poboljšanje društevnog života, posebno u ovome vaktu brzog tempa života – poručuju iz Križevića. 

Kako je to sve izgledalo, pogledajte u video kadrovima koje je svojim mobitelom zabilježio jedan od učesnika traktorijade.



/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti