8.1 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiSrebrenica: Na današnjoj održanoj Skupštini između ostalog povećana primanja odbornika

Srebrenica: Na današnjoj održanoj Skupštini između ostalog povećana primanja odbornika

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su jednoglasno donijeli odluku o visini odborničke naknade koja će iznositi 50 odsto od prosječne prošlogodišnje neto plate isplaćene u opštinskoj upravi.
 
Donesena je odluka o razrješenju članova prvostepene komisije za utvrđivanje sposobnosti lica u postupku ostvarivanja prava iz socijalne zaštite i imenovan je novi sastav te komisije.
 
Danas je razriješen i vršilac dužnosti direktora dječijeg obdaništa „Poletarac“ Admir Hasanović, jer je ranije na to mjesto imenovana Tifa Efendić.
Odbornici su jednoglasno donijeli odluku o usklađivanju odluke o komunalnim taksama sa zakonskim propisima iz te oblasti. Uz usvajanje ove odluke usvojen je prijedlog da se prečiste tekstovi ove i još većeg broja skupštinskih odluka koje su više puta dopunjavane i postale su nejasne za primjenu i realizaciju u praksi.
 
Zaključeno je da se traži saglasnost i mišljenje Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske za otvranje privatne ambulante u Potočarima koju je izgradio Međunarodni forum solidarnosti „Emmaus“.
 
Usvojeni su izvještaji o radu Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica i Komunalnog preduzeća „Polet“ koje je ostvarilo dobit od 5.666 KM.
Odbornici su usvojili i Strategiju razvoja socijalnog stanovanja u opštini Srebrenica te više tehničkih odluka neophodnih za zakonit rad opštinske administracije i izdavanje određenih rješenja i dokumenata.
 
Izvor/ESrebrenica

 

Najnovije vijesti