18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiZvornik: Razim Omerović pronašao novčanik sa značajnom sumom novca i nakon kraće...

Zvornik: Razim Omerović pronašao novčanik sa značajnom sumom novca i nakon kraće potrage vratio vlasniku

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Da u ovom sivilu i crnilu koje je prepuno vijesti iz rubrike crne hronike , ima i onih pozitivnih i lijepih vijesti koje vraćaju nadu u bolje sutra, potvrđuje primjer koji se prije nekoliko sati dogodio u Zvorniku.

Naime, prolazeći pored robne kuće u centru Zvornika, Razim Omerović iz Novog Sela kod Zvornika pronašao je novčanik, ispostavilo se sa značajnom sumom novca (redakciji poznat iznos), te je odmah nazvao policiju koja je na osnovu pronađenih dokumenata u novčaniku, za kratko vrijeme pronašla vlasnika.

Isti se ubrzo pojavio, pozitivno iznenađen i nadasve presretan, preuzeo je izgubljeni novčanik. Iskreno, lijepo je želio i da počasti Razima, ali Razim  je odbio jer svjestan da se i on sam sutra može naći u istoj ili goroj situaciji.

Ne želim puno da pričam o tome. Ovo bi uradio svaki normalan insan. Sretan sam što sam mogao pomoći jer novac koji je u novčaniku bio ko zna za što je? Možda je i za neko liječenje a možda je se i zadužio, podigao kredit, da bi neki posao obavio. Sretan vlasnik, a ja još sretniji. Nadam se da ću samo kod Boga imati neku nagradu, a to mi je bio primarni cilj– ukratko je za portal Podrinjemedia.ba prokomentarisao g-din Omerović.

Aferim Ramize, aferim insanu. Ovakvi primejeri vraćaju nadu u ljudskost i čovječanstvo.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti