14.7 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeHusejin Muratović, predsjednik Mjesne zajednice Jusići: Tužilaštvo BiH mora pritvoriti Vladu...

Husejin Muratović, predsjednik Mjesne zajednice Jusići: Tužilaštvo BiH mora pritvoriti Vladu Ristanovića

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Stanje u Jusićima kod Zvornika se smirilo nakon drame koja se desila danas, tokom nenajavljene posjete advokata i Vlade Ristanovića, jednog od optuženih za ratne zločine u ovom mjestu. 

Samo pet minuta, kažu mještani, trebalo im je da se okupe nakon što su prepoznali automobil u kojem se zlikovac vratio na mjesto zločina.

– Došli su tačno na mjesto zločina, tamo gdje je on ubio Ibru Smajlovića. Njima u stvari smeta što je Tužilaštvo BiH prije dvije godine radilo detaljnu rekonstrukciju kompletnog zločina u Jusićima, od Odžačine do Malešića. To su sad dokazi. Došli su danas iako imaju zabranu kretanja, kontaktiranja sa svjedocima – kazao nam je Husejin Muratović, predsjednik Mjesne zajednice Jusići i jedan od svjedoka ratnih zločina.

Nakon spontanog okupljanja naroda Ristanović je pobjegao iz sela, a prilikom bijega oštetio je automobil u kojem je došao. Svjedoci zločina informirali su Tužilaštvo BiH.

Svjesno provociranje

– Narod je tražio da ih policija vrati, da nađe Vladu Ristanovića i da ga pritvori, jer već je imao opomenu. Tužilaštvo to mora da uradi. To je svjesno, namjerno provociranje … doći pred kuću nekog kome si ubio oca ili brata da nešto pokazuješ. To je van svake pameti. Sav ovaj narod što se okupio neko mu je ubijen i svi su svjedoci – ističe Muratović.


Jusići: Optuženi za ratne zločine vratio se na mjesto zločina – narod složno njega i advokate otjerao (VIDEO)


Stanovnici Jusića pretpostavljaju da je optuženi sa advokatima u selo došao kako bi prikupili materijal koji bi tokom svjedočenja služio za zbunjivanje svjedoka.

Vlado Ristanović se tereti da je zajedno s Perom Radićem, Božom Vidovićem, Petkom Tomićem i Brankom Studenom učestvovao u ubistvu najmanje 48 stanovnika Jusića.

/Avaz.ba

Najnovije vijesti