12 C
Janja
Subota, 02.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiU Potočarima 23. oktobra otvara se "Dom za majke Srebrenice"

U Potočarima 23. oktobra otvara se “Dom za majke Srebrenice”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Prema riječima pomoćnika direktora Udruženje “HO Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus” Elmedina Škrebe planirano je otvaranje „Doma za majke Srebrenice“ 23.oktobra.
– U konačnici projekat je vrijedan 4,5 miliona KM, 50% sredstava je obezbjedila Fondacija Proplan iz Holandije, ostale finansije smo mi obezbjedili i domaći donatori: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Rijaset IZ, Općine iz Turske, Grad Novi Pazar, Općina Ilijaš, Vlada Kantona Sarajevo, te neformalna grupa Ramazanski iftari i mnogi drugi. I radujemo se tom danu – kazao je Škrebo.
 
On ističe da je kapacitet smještaja 84 kreveta u cijelom kompleksu, a za početak će biti oko 30 korisnika.
 
– Korisnice su prije svega majke Srebrenice i druge stare osobe sa područja Podrinja. Raduje nas što imamo i zahtjeve za smještaj osoba koje su rodom iz Podrinja, a žive van Srebrenice. Majke Srebrenice neće imati nikakvu obavezu za plaćanje smještaja, nego ćemo mi iznaći sredstva putem naših donatora. Naš prioritet su majke koje su u Podrinju, a nastojat ćemo da za druge osobe formiramo tržišnu cijenu. Jedna grupa bivših korisnika internetskog smještaja je trenutno na obuci za njegovatelje starih lica, i ta grupa će raditi sa majkama Srebrenice – istakao je Škrebo.
 
„MFS-EMMAUS je domaća, nevladina humanitarna organizacija osnovana 1999. godine sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva.
 
/RTV Srebrenica – FB stranica

Najnovije vijesti