8.6 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiPogoršano zdravstveno stanje bošnjačkog učenika pretučenog u školi u Zvorniku

Pogoršano zdravstveno stanje bošnjačkog učenika pretučenog u školi u Zvorniku

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

A. Hadžić

Prije tri dana pretučeni učenik trećeg razreda srednje Saobraćajne škole iz Zvornika E.H, koji živi u Papraći kod Šekovića, danas se, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, ponovo našao na ljekarskim pregledima u Tuzli. 

Kako nam je kazao njegov otac Rahman Hasanović, njegov sin trenutno ima vrtoglavice i gušenje, te su ga ponovo vodili na UKC u Tuzli.

“Sve nas je ovo izuzetno poremetilo. Ljekari su mu našli tragove udaraca iza uha, pa, vidjet ćemo šta će biti. 

Iskreno svi mi u kući strepimo, ali, u Boga se uzdamo da neće biti težih posljedica”, kazao je za Politicki.ba Rahman Hasanović, otac napadnutog E.H.

Hasanović je, kako nam je kazao, danas dobio službeni poziv da se javi na razgovor kod direktora Saobraćajne škole u Karakaju, koju je do prije tri dana pohađao njegov sin.

Na pitanje Politicki.ba da li će otići da se sretne sa direktorom, odgovorio je da “ne želi”. 

“Ja sa čovjekom koji nije htjeo ukazati pomoć mom djetetu, a ono đak škole u kojoj je on direktor, već ga je pustio onako krvavog da ide kući, nemam šta razgovarati. 

Možemo razgovarati samo na sudu.

Što je najgore, moj sin je prije mjesec dana imao operaciju na uhu i ovaj ga je upravo udarao po tome uhu. 

Kad se moj sin podigao, onako krvav, a znajući da mu je to uho operirano, taj koji ga je udarao rekao mu je da će mu drugi put “„otići i drugo uho”. 

Moj sin je bio u polusvjesnom stanju na autobuskoj stanici gdje je čekao autobus za Papraću i sva je sreća da smo kćerka i ja došli u trenutku kad je pošao da se sruši na asfalt”, navodi Hasanović, ističući kako stalno prima telefonske pozive u kojim mu se sugerira da o tome ne govori za medije.  

Hasanović je za Politicki.ba potvrdio da je danas njegova kćerka bila u Saobraćajnoj školi u Tuzli interesirajući se kako da E.H tu nastavi školovanje.

Porodica Hasanović ima informacije da su neki od učenika snimali napad na njihovog sina, ali iz straha od odmazde, kažu “niko ne smije javno pokazati snimak”.

Izvor/Politicki.ba

/A.Hadžić

Najnovije vijesti