13.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiIako je i sama bolesna i već u 70-toj godini, nena Razija...

Iako je i sama bolesna i već u 70-toj godini, nena Razija brine i pazi na nepokretnog i bolesnog sina – jedna je majka (VIDEO PRILOG)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ovih dana veoma tešku i potresnu priču snimili smo u naselju Kobilići kod Sapne, tačnije u zaselku Durakovići.

Naime, posjetili smo nenu Raziju Duraković (porijeklom iz Klise) koja, pored toga što je i sama veoma bolesna i već u 70-toj godini života, mora da brine i pazi na nepokretnog sina.

Sin Mirsad, već u 50-toj godini, u potpunosti je “vezan” za krevet i zavisi samo od svoje majke Razije.

Pored sina, sa nenom Razijom živi i bolesna kćerka, koja je, iako smo dogovorili o vremenu dolaska, morala do doktora i nije bila prisutna na snimanju.

Nena nam je ispričala o teškom životu, za kojeg kaže da je veoma gorak. Nemaju ništa, osim jedino što im je preko predsjednika MZ-e obezbjeđen obrok dnevno.

Za ovu porodicu smo raspitali se upravo kod predsjednika MZ-e Kobilići koji nam je i potvredio da se radi o veoma teškoj situaciji, da i oni godinama i godinama pomažu koliko mogu i nastavit će pomagati, ali ko i svi mi, svako ima i svoj život i svoja životna iskušenja.

Nakon što je priča objavljena na TV Podrinju, odmah su se javile dvije osobe od kojih će jedna odmah kupiti šporet na čvrsto gorivo a druga će za početak obezbjediti nekih prehrambenih namjernica.

Kažu da slika govori hiljadu riječi pa tako i Vama preporučujemo da pogledate slike (video) prilog iz naselja Kobilići.



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti