3.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeMilićiStipendije za 11 studenata od po hiljadu KM - HU "UDRČ"

Stipendije za 11 studenata od po hiljadu KM – HU “UDRČ”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Humanitarno udruženje “Udrč” sa sjedištem u Americi ovih dana realizovalo je još jednu u nizu humanitarnih akcija na području Podrinja.

Ovoga puta, članovi pomenute organizacije su podijelili stipendije za redovne studente sa područja opština Milići i Vlasenica.

Ukupno jedanaest studenata je dobilo stipendije u iznosi od po 1.000 konvertibilnih maraka, što će im svakako puno značiti tokom školovanja, rečeno nam je iz ovog udruženja.

Humanitarno udruženje “Udrč” ima za cilj pomoći mladim i perspektivnim osobama koji će u budućnosti biti aktivni i vidljivi u društvu kroz razne projekte.

– Imamo ideju da formiramo udruženje i u Bosni odnosno u našoj herojskoj Cerskoj, kao i da proširimo članstvo. Kroz članarinu, nastojat ćemo da podržimo i ostale projekte vezano za razvoj naše zajednice, navode iz HU “Udrč”.

Inače Humanitarno udruženje Udrč djeluje već duži niz godina. Ove godine, tokom mjeseca ramazana, obezbijedili su iftare na kućni prag stanovnicima Cerske, a osim toga često realizuju i razne humanitarne akcije u vidi pomoći socijalno ugroženim.

/podrinjemedia/E.B.

Najnovije vijesti