22.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaAktuelnosti"Pokret za državu" u NSRs-a imat će možda i šest poslanika...

“Pokret za državu” u NSRs-a imat će možda i šest poslanika – glasovi se i dalje broje

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

“Kad neko želi zlo drugome, vrati mu se kao bumerang. PDP je, nakon današnjeg unosa glasova, izgubio mandat u NS Rs.

“Pokret za državu” je dobio novi mandat. Idemo dalje”, napisao je na svom Facebook profilu Sevlid Hurtić, izabrani poslanik u Narodnu skupštinu Rs, sa liste koalicije “Pokret za državu”.

“Podnose tužbe protiv mene i još nekih Bošnjaka za navodne zloupotrebe, a evo šta se događa.

Ko je kome dopisivao, ko je ispravno, a ko nije ispravno brojao. Danas je i zvanično potvrđeno da je Amina Kavazović sa liste “Pokret za državu” budući poslanik u NS Rs.

Ako nisu znali, ovi što se tobože “bore za pravdu” da im pojasnim – ovo je direktna intervencija Allaha dž.š.

Bit će još pravde”, kazao je Sevlid Hurtić iz Doboja budući poslanik u NS Rs.

U vezi izbornih rezultata razgovarali smo s trenutnim potpredsjednikom RS-a i nosiocem liste Pokret za državu u izbornoj jedinici 7 Ramizom Salkićem.

“Prema ovom sada rezultatu naša je procjena da ćemo imati pet poslanika u Narodnoj skupštini. Mi očekujemo još jedan određeni broj glasova koji bi nam mogao omogućiti šestog poslanika”, rekao je Salkić.

Istakao je da je to u odnosu na ranije vrijeme značajniji izborni rezultat po broju mandata, ali i da je mogao biti bolji za dodatni mandat da su sve probosanske stranke jedinstveno nastupile.

“U ovoj situaciji ovo je značajan napredak ukoliko se zadrži potpuno jedinstvo u političkom djelovanju u Narodnoj skupštini mi možemo biti jedan od važnih faktora”, kazao je Salkić.

Dodao je da nisu prebrojani svi glasovi poštom, te da je od 13.600 registrovanih Bošnjaka do sad približno glasalo oko 8.000.

“Ako bude dobra izlaznost onda bi mogli očekivati još neke tri-četiri hiljade da dođe glasova putem pošte. Tu je još jedan broj glasova glasača koji su glasali u odsustvu i glasača koji su glasali u diplomatsko-konzularnim predstavništvima”, kazao je Salkić.

Po broju manadata ovo će najvjerovatnije biti najbolji rezultat probosanskih stranaka u posljednja tri izborna ciklusa na Općim izborima. Salkić je govorio i iz kojih stranaka su izabrani poslanici u NSRS-u.

Prema trenutnim rezultatima ovo su osobe koje su ušle u NSRs-e : Ramiz Salkić (SDA), Selvid Hurtić (BH Zeleni), Mirsad Duratović (DF), Aleksandar Vuković (SDP), Amina Kavazović (SDA) i zavisno od novih rezultata Begija Smajić (SBiH).

/Podrinjemedia/Politicki.ba/Bratunac.ba

Najnovije vijesti