8.1 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeDjeca iz Srebrenice na Svjetskom prvenstvu - PET TAKMIČARA SEDAM MEDALJA...

Djeca iz Srebrenice na Svjetskom prvenstvu – PET TAKMIČARA SEDAM MEDALJA (VIDEO PRILOG)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U vremenskom periodu od 14. do 16. oktobra 2022. godine u Mađarskoj je održano Svjetsko prvenstvo u borilačkim sportovima na kojem je pozvat kao klub iz Bosne i Hercegovine i Kung Fu WuShu klub “Srebrenica” – Potočari.

“Čast je bilo biti u Mađarskoj. Čast je bilo prestavljati svoju državu, svoju Srebrenicu i Podrinje. Iako nam put na početku nije bio siguran, zahvaljujući našim humanim ljudima i patriotama sa ovih krajeva mi smo i otišli. Poveli smo pet takmičara, jer za više nismo imali mogućnosti, posebno jer u Mađarskoj zaista je sve preskupo. Da smo pred takmičenje dobili ponudu da ćemo osvojiti makar jednu medalju bili bi prezadovoljni, ali mi smo još jednom dokazali da mukotrpan rad je urodio plodom. Njih petero osvojilo je sedam medalja. U Potočare donijeli smo tri zlatne i četiri srebrene” – istakao nam je trener kluba Isak Iso Džanić.

Ekipa TV Podrinja odmah po dolasku zlatne djece sa Svjetskog prvenstva odmah je bila u posjeti, a šta smo zabilježili i kakve utiske nose sa istaknutog prvenstva pogledajte u video prilogu.



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti