10.4 C
Janja
Nedjelja, 28.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBiHU Lukavcu je danas otvoren 21. Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST...

U Lukavcu je danas otvoren 21. Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST 2023. godine.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na sajmu učestvuje nekoliko stotina izlagača iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Albanije i Turske. Svoje turističke potencijale na svojim štandovima, pokazale su i turistički radnici, zajednice, vlasnici obrtničkih radnji. Posebno je bilo veselo na Festivalu hrane i pića, „Bosanskoj sofri i“ „Ženskom stvaralaštu.

Otvorio ga je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

“Ovaj integrativni sajam danas okuplja ljude iz nama prijateljskih zemalja i cijele BiH, ali i različitih političkih stranaka. Ovakve nas stvari okupljaju, spajaju i daju smjernice kako da zajedno djelujemo, da ljudima u BiH olakšamo život i ostanak ili eventualno povratak mladih ljudi koju su ovu zemlju već napustili” – rekao je Konaković.

Direktor Lukavačkog sajma turizma i ekologije Izet Nuhanović je izrazio zahvalnost svima koji su doprinjeli da se sajam održava 20 i više godina, a posebno predstavnicima kompanije Sisecam soda Lukavac, zlatnog sponzora sajma.

Sajam LIST prilika je da se posjetiocima i gostima prikažu turistički potencijali, ljepote i bogatstva Bosne i Hercegovine, ali i grada Lukavca i njegove okoline. Osim izložbenog dijela pripremljeni su i brojni prateći sadržaji: Festival hrane i pića Bosanska sofra, Dani ženskog stvaralaštva, palačinkijada, sajamska kotlićijada, promocija knjige autora Dragana Aranđelovića “Kako sam autostopom stigao do Ginisa”, biciklijada, operska predstava “Telefon”, revijalna smotra folklornih društava, kao i brojna stručna predavanja iz oblasti turizma i ekologije.

/(Balans)

Najnovije vijesti