19.8 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiJU "Fond Memorijala Kantona Sarajevo" pružit će pomoć u obnovi kuće Narodnog...

JU “Fond Memorijala Kantona Sarajevo” pružit će pomoć u obnovi kuće Narodnog heroja – kapetana Hajre

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Danas je u prostorijama Javne ustanove “Fond Memorijala Kantona Sarajevo” održan sastanak predsjednika Organizacije demobilisanih boraca Bijeljina/Janja g-dina Vahidina Mulamustafića, koji je ujedno i član Udruženja “Sinovi Podrinja” sa direktorom “Memorijala” Ahmedom Kulanićem na kojem je glavna tema bila rekonstrukcija i obnova kuće u kojoj je rođen Narodni heroj Hajrudin Mešić – kapetan Hajro u Srednjoj Trnovi.

Vahidin Mulamustafić, koji je od prvog dana sa Organizacijom demobilisanih boraca Bijeljina/Janja uključen u projekat obnove kuće, upoznao je g-dina Kulanića o ideji, planu i trenutnoj situaciji sa pitanjem pretvaranja kuće kapetana Hajre u muzej i u objekat od šireg društvenog značaja.

G-din Kulanić nije krio svoje zadovoljstvo sa idejom obnove kuće, te u skladu sa mogućnostima “Memorijala” obećana je konkretna finansijska pomoć.

Podsjećamo da je Udruženje “Sinovi Podrinja” – Beč pokrenulo, u dogovoru sa članovima porodice Mešić, akciju obnove i rekonstrukcije kuće u kojoj je rođen kapetan Hajro, te pretvaranje iste u muzej i objekat dostojan imena i prezimena rhm. kapetana.

/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti