10.9 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiRegijaSve spremno za obilježavanje jubileja 60 godina rada Kajak-kanu kluba Drina Zvornik

Sve spremno za obilježavanje jubileja 60 godina rada Kajak-kanu kluba Drina Zvornik

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Oraganizacioni odbor za obilježavanje jubileja 60 godina rada Kajak-kanu kluba Drina Zvornik danas je organizovao press konferenciju za medije kako bi najavio predstojeći događaj u Zvorniku i na Diviču. U ime organizacionog odbora prisutnim medijima se obratio predsjednik kluba Kajak-kanu kluba Drina Mustafa Tuhčić koji je naveo da će ovog vikenda biti održano 12. Međunarodno takmičenje u kajak-kanu disciplinama na mirnim vodama. Očekuje se dolazak 15 klubova iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te preko 150 takmičara.

Program obilježavanja jubileja rada šest desetljeća kajak-kanu kluba počinje u petak 21.jula, promocijom Monografije kluba u prostorijama Gradske uprave Zvornik (Mala sala).

Program se u subotu nastavlja još jednom pormocijom Monografije, ali ovaj put u restoranu “Burun” za stanovnike Diviča, a nakon promocije biće upriličen vatromet i narodno veselje.

Glavni dio programa počinje u jutarnjim časovima u nedjelju, a svečano otvaranje 12-og muđunarodnog takmičenja u kajak-kanu disciplinama biće upriličeno u 9 sati i 30 minuta, nakon čega počinje takmičenje.

Proglašenje pobjednika, podjela medalja i pehara za najbolje planirani su u 15 sati.

O tehničkoj pripremi za održavanje takmičenja i obilježavanje jubileja ispred organizacionog odbora obratio se Mukerem Kuršumović koji je opisao rad organizacionog odbora i napore da se obezbjedi “amfibija”, specijalizovano vozilo koje će ukloniti vodenu travu nastalu na velikom dijelu površine jezera, a koja je otežavala održavanje takmičenja u prethodnim godinama. Amfibija je stigla jutros, a do početka takmičenja trava koja smeta biće uklonjena. Urađena “Monografija” biće zapis o vremenu i djelu ljudi okupljenih oko Kluba na Diviču u ovih šest desetljeća i sretni smo što smo uspjeli obezbijediti da ovaj jubilej bude dostojanstven onako kako dolikuje takvom radu.

/zvornički.ba

Najnovije vijesti