13.1 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiOpljačkana porodična kuća Muje Tulića, sportskog radnika u penziji, ogromna šteta (FOTO)

Opljačkana porodična kuća Muje Tulića, sportskog radnika u penziji, ogromna šteta (FOTO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U naselju Glumina kod Zvornika opljačkana je porodična kuća Muje Tulića i njegovog brata. Mujo Tulić je ugledni sportski radnik grada Zvornika koji je skoro čitav život proveo u sportu. Pored toga je višestruki dobitnik zahvalnica kao redovni darivalac krvi (preko 70 puta darovao krv), također i dobitnik najvećeg priznanja grada Zvornik, nosilac je Medalje Stanko Nikolić za doprinos i razvoj u afirmaciji Zvornika i pozitivnih vrijednosti.

Mujo Tulić sa suprugom

Lopovi su napravili ogromnu štetu na porodičnoj kući Tulića, a iz kuće u vlasništvu Muje ukrali su ušteđevinu i zlato koje je godinama u ovoj porodici. Novac koji smo supruga i ja prikupljali, štedjeli da odemo u posjetu našoj djeci i bližnjim u Ameriku je pokraden, kao i novac za zimski ogrjev, kojeg nisam stigao nabaviti, a sada i sam ne znam kako ću to učiniti, jer sam ostao bez svega zbog lopova. Iskreno se nadam da će im prisjesti i trebati za lijekova sve to što su ukrali, a izgubio sam i povjerenje u MUP koji bi nas trebao navodno štiti.

Pljačka se dogodila u periodu od 09:00 do 11:00 sati dok su Tulići bili u gradu Zvorniku i završavali obaveze koje su imali tog dana. Kada su se vratili zatekli su kuću u rasulu.

“Bolje što nismo bili tu, jer ko zna šta se moglo desiti. Nismo dobro i ne osjećamo se sigurno. Molimo policiju da radi svoj posao kako bi počinioci što prije bili uhvaćeni.” – izjavio je Mujo.

Nije moja kuća prva obijena u Zvorniku, samo prošli mjesec su pokrali novac iz kuća u Liplju i Marčićima i evo sad opet kod nas ovdje, šta radi njih dvije stotine u zvorničkoj policiji, koliko ih ima i da li ih je stid da ne mogu takve bandite toliko mjeseci pronaći i spriječiti da otimaju teško stečenu imovinu nama koji cijeli život pošteno radimo i doprinosimo našoj zajednici da bude bolja, da bude ljepše mjesto za život? Meni su pored ukradenog, uništili sva vrata na kućnim ulazima, a jedna vrata koštaju  kao cijela moja penzija, prevrnuli su mi sve ormare i uništili ih jer su ih obarali što brže. To je ogromna materijalna šteta, neopisiv stres i psihički bol…

Iz Policijske uprave Zvornik su o krađi u Glumini saopštili da službenici Policijske stanice Zvornik preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela teške krađe i na pronalasku nepoznatog izvršioca ili više njih.

/TV Podrinje /zvornički.ba

Najnovije vijesti