27 C
Janja
Nedjelja, 28.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiOglasila se policija iz Prijedora: Tvrde da u ovoj godini nije bilo...

Oglasila se policija iz Prijedora: Tvrde da u ovoj godini nije bilo napada na povratnike, državnu zastavu ne spominju

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela “oštećenje i oduzimanje tuđe stvari” koje je počinjeno u Prijedoru na štetu Islamske vjerske zajednice, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Podsjećamo, na ulazu u Čaršijsku džamiju i Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Prijedor oko četiri sata ujutru slomljen je bajrak i potrgane su državna i zastava Islamske zajednice. Također, potrgane su zastave i na Šehidskom mezarju “Skela” u Zagradu u Prijedoru. https://tvpodrinje.com/2023/09/30/prijedor-unistene-zastave-bih-i-islamske-zajednice-na-ulazu-u-carsijsku-dzamiju/

“Policijskoj upravi prijavljeno je da ispred vjerskog objekta Čaršijska džamija u Prijedoru i mezarja Skela nedostaju zastave Islamske vjerske zajednice. O svemu je je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”. Na području grada Prijedora u ovoj godini nije zabilježen nijedan napad na povratnike, niti su takvi događaji prijavljeni policiji, kako su to objavili pojedini mediji” – navode iz prijedorske policije.

Policijska uprava Prijedor u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i drugim subjektima na lokalnom nivou učestvuje u realizaciji Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora i osuđuje svaki vid pokušaja dizanja nacionalnih tenzija plasiranjem netačnih informacija u javnost.

Pozivamo predstavnike medija na profesionalno i objektivno informisanje, objavljivanjem tačnih i provjerenih informacija, jer je adekvatan odgovor na sve uzroke incidenata u zajednici i stvaranje povoljnog bezbjednosnog ambijenta, zajednički cilj svih građana – zaključeno je u saopštenju.

/faktor.ba

Najnovije vijesti