23.7 C
Janja
Ponedjeljak, 29.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiZvornik: Hoće li se konačno krenuti sa izgradnjom "Vodovada Zapad"? Od istog...

Zvornik: Hoće li se konačno krenuti sa izgradnjom “Vodovada Zapad”? Od istog bi koristi imalo više od hiljadu porodica

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nebrojeni broj puta smo sadašnjem gradonačelniku, kao i u vrijeme dok je bio zamjenik, Bojanu Ivanoviću postavili pitanje hoće li i kada započeti se sa konkretnijim aktivnostima vezanim za Vodovod Zapad?
Od istog bi koristi imalo više od hiljadu porodica. Tu posebno spadaju velike mjesne zajednice kao što su Glumina i Križevići, Orahovac i drugi brojni zaselci. Isti godinama, posebno u ljetnim mjesecima, muke vode sa nestašicom vode, koja kao što svi znamo život znači.

Konkretno danas se donekle i krenulo sa “mrtve tačke”. Naime, prvi čovjek Zvornika sa svojim saradnicima danas je imao sastanak sa projektantima „Vodovoda Zapad“.

Do sada su uglavnom samo odgovori bili radi se na dokumentaciji. A iskreno zaista i nije mali projekat i iziskuje mnogo, ali također o istom priča se unazad najmanje 7 do 8 godina.

„Očekujemo da će projektna dokumentacija biti završena za nekih 60 dana, nakon čega ćemo birati najpovoljnijeg izvođača radova. Ovaj vodovodni sistem finansira Grad Zvornik, njegova dužina je 60 km bez priključaka, na njemu će biti 10 rezervoara i šest pumpnih stanica. Realizacijom projekta stiču se uslovi da 1.100 domaćinstava dobije mogućnost da se priključi na gradsku vodovodnu mrežu. Ukupna cijena priključka na vodovodni sistem u Zvorniku iznosi oko 780 KM,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.


Firma Graleks iz Pala, koja se bavi vodovodnom infrastrukturom i projektovanjem, radi na Vodovodu Zapad. Ovaj vodovodni sistem obuhvata devet mjesnih zajednica.

Šta će od ovoga biti vidjet ćemo. Mi sa TV Podrinja nastavit ćemo prvom prilikom da nam gradonačelnik pojasni kada konačno očekujemo da se pruže prvi metri novog vodovoda.

/Grad Zvornik/TV Podrinje – BiH

Najnovije vijesti