18.1 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiTEŠKA NOĆ PUNA GRANATIRANJA: Prekid komunikacija se nastavio i u subotu ujutro

TEŠKA NOĆ PUNA GRANATIRANJA: Prekid komunikacija se nastavio i u subotu ujutro

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Iza Palestinaca u Gazi je teška noć puna granatiranja, a prekid komunikacija se nastavio i u subotu ujutro nakon što je Izrael bombardovao komunikacijske tornjeve i vodove. Broj povrijeđenih i poginulih zasad nije poznat, zbog prekida komunikacija s medicinskim timovima.

Kako javlja Al Jazeera, nakon što su prekinute sve komunikacije u Gazi, nema interneta niti telefonskih veza, dopire vrlo malo informacija o tome što se ondje dešava. Ne mogu direktno stupiti u kontakt sa svojim dopisnicima.

Iza Palestinaca u Gazi je teška noć puna bombardovanja, a prekid komunikacija se nastavio i u subotu ujutro nakon što je Izrael bombardovao komunikacijske tornjeve i vodove.

Kako javlja izraelski Haaretz, stanovnici Pojasa Gaze javljaju da su noćašnji napadi iz Izraela bili najintenzivniji u zadnje tri sedmice sukoba.

IDF je objavio da je u sinoćnjim napadima ubijen čelnik zračnih snaga Hamasa u Pojasu Gaze. Prema izvještaju, Atsam Abu Raffa je bio jedan od organizatora napada na izraelske zajednice 7. oktobra.

Prema njihovim navodima, trajalo je neprestano granatiranje u istočnoj Gazi, posebno u sjevernom sektoru, od izbjegličkog kampa Jabaliya do Bet Lahiye i Bet Hanuna. Također su zabilježeni napadi u središnjem pojasu i u Khan Yunisu na jugu.

Izraelska vojska je u petak proširila svoje zračne i kopnene napade na palestinsku enklavu Gazu, no nije objavila nikakve detalje o tome što uključuje “proširenje” njegove kopnene operacije.

Izraelske trupe povukle su se iz Gaze u svom prvom velikom upadu nakon nekoliko okršaja. Dužnosnik Hamasa tvrdi da su izraelske ‘neprijateljske trupe napadnute iz zasjede’ što je uzrokovalo ‘teške gubitke u vojnicima i opremi.

/slobodna-bosna.ba

Najnovije vijesti