13.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaIz svijeta fudbalskih talenata čiji su korijeni iz Janje

Iz svijeta fudbalskih talenata čiji su korijeni iz Janje

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Širom Evrope i svijeta odrastaju mladi fudbalski talenti, čije porjeklo je iz Bosne i Hercegovine. Iako su rođeni u inostranstvu, njihova ljubav prema matičnoj domovini i nacionalnom dresu je velika.

Danas donosimo priču o mladom talentu Aladinu Gutiću iz Švajcarske, koji 24.aprila puni tek svojih 15 godina, a već pokazuje potencijal i umjeće sa loptom.

Rođen je u Švajcarskom gradu Zug koji se prostire na jezeru Zugerse. Fudbal je počeo trenirati u petoj godini u FC Baar koji se nalazi u predgrađu Zug-a. Svoj talenat u fudbalu, naslijedio je od oca Bekira Sofića nekadašnjeg fudbalera FK „Podrinje“ Janja.

Aladin je inače veliki fan Real Madrida. Takođe redovno prati reprezentaciju Bosne i Hercegovine, za koju ima veliku želju da nastupi. Njegov fudbalski uzor je Muhamed Bešić.

Sa matičnim klubom osvajao je mnogobrojna prvenstva i kupove u Švajcarskoj. Trenutno nastupa kao standardni igrač u ekipi Zug 94. Visok je 176 cm i igra na svim ofanzivnim pozicijama, pri čemu se na poziciji špic napadača, najviše pokazao.

Nadamo se da će i mladi Gutić u skorije vrijeme imati priliku da pokaže svoje unjeće pred bh.trenerima, na nekom od narednih kampova.

(Bhtalents.net/podrinjemedia)

Najnovije vijesti