13.7 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeOdržan drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima...

Održan drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari danas je održan drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” iz jula 1995. godine.

Na sastanku su predstavljeni izvještaji predsjednika pododbora o aktivnostima između dvije sjednice.
– Na prvom sastanku su određeni predsjednici pododbora koji su imali zadatak da do ovog sastanka konstituišu pododbore. To su učinili, a pored toga su predložili plan rada. Što se tiće priprema one idu bez problema – rekao je Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica.
Marš mira će i ove godine biti najmasovnija aktivnost u okviru obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.
– Mi smo prošle sedmice bili na terenu, na samoj stazi. Obišli smo određene lokacije, i vidjeli koji su to prioritetni radovi. Sutra ćemo da obiđemo ostatak trase do Nezuka, da vidimo koji su to prioriteti i šta treba da radimo. Obići ćemo i trasu Marša mira koji ide iz Žepe. Cilj nam je da što više posla uradimo do ramazana, tako da bi tad imali manje aktivnosti. Već imamo zainteresovanih grupa i pojedinaca – rekao je predsjednik pododbora za “Marš mira” Munir Habibović. 

RTV Srebrenica/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti