5.9 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Najava izgradnje dva kružna toka u Karakaju, saniranje Starog mosta i...

Zvornik: Najava izgradnje dva kružna toka u Karakaju, saniranje Starog mosta i još mnogo toga

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U petak, 19. aprila u posjeti Gradu Zvorniku bio je premijer vlade manjeg bh entiteta Radovan Višković, koji se sastao sa prvim čovjekom ovog grada, gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem te je dogovoreno da će vlast uveliko u narednom periodu pomoći infrastrukturni nastavak razvoja grada Zvornika.

Premijer je naglasio da je Vlada manjeg bh entiteta samo u 2018. godini u Zvornik investirala oko 5.000.000 KM, te da je u periodu od 2006. godine pa do danas kroz razne projekte u grad uloženo blizu 195.000.000 KM.

– Razgovarali smo o infrastrukturnim projektima koji su u 2018. godini započeti u Zvorniku, neki se završavaju, neki su u toku, kao i o projektima čija se realizacija planira u 2019. i 2020. godini. Dogovorili smo dinamiku šta u kom momentu treba preduzeti, kada se raspisuju tenderi, kada se radi projetno-tehnička dokumentacija i drugo. Radićemo i sanaciju Doma zdravlja, kao i proširenje Bolnice, definitivno će krenuti rekonstrukcija mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Pričali smo danas i o trasi autoputa koji će se graditi od Rače prema Bijeljini i informisao sam gradonačelnika gdje bi ta trasa, na neki način, trebalo da ima ulazno-izlaznu petlju i to je nešto što odgovara i Bijeljini i čitavoj regiji Birač. Zvornik je bitan centar regije Birač kao nosilac razvoja i sigurno ćemo nastaviti pomagati i gradu i ovoj regiji i u narednom periodu kako bi se što više razvijali – rekao je premijer.

Gradonačelnik se zahvalio premijera Viškovića na današnjoj posjeti i na iskazanom razumijevanju.

– Razgovarali smo o svim projektima koji su u toku, a za čiju je realizaciju Vlada Srpske dala značajan doprinos. Razgovarali smo i o projektima čija će realizacija početi u toku ove i sljedeće godine gdje takođe očekujemo podršku našeg premijera i Vlade i mislim da smo se razumjeli u svakom koraku i da ćemo nastaviti dobru saradnju kakva je bila i do sada – istakao je gradonačelnik.

On je rekao da se radi regulacija korita rijeke Sapne, kao i da je nastavljena rekonstrukcija gradskih ulica, te da se završava projekat fiskulturne sale.

Pripremamo se da radimo kružni tok u Karakaju na raskrsnici prema Tuzli, kao i kružni tok na skretanju prema Sapni. Dobili smo građevinsku dozvolu i pripremamo za sljedeću sedmicu objavu tendera za rekonstrukciju Mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, a očekujemo da ćemo veoma brzo raspisati tender i za rekonstrukciju zgrade Osnovnog suda kako bi obezbijedili prostor za kancelarije Okružnog suda, Privrednog suda, Pravobranilaštva i Okružnog tužilaštva. Očekujemo i da ćemo vlastitim sredstvima u toku ove godine početi izgradnju nove zgrade Gradske uprave, a razgovarali smo i o rehabilitaciji puta Zvornik-Drinjača-Milići- Vlasenica, kao i o potencijalnim pravcima brze ceste – rekao je Stevanović.

/Grad Zvornik/podrinjmedia.ba

Najnovije vijesti