32 C
Janja
Utorak, 18.06.2024.
NaslovnicaIslamske temeVeliki iftar upriličen u dvorani Mejdan

Veliki iftar upriličen u dvorani Mejdan

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla večeras (subota) je u velikoj dvorani SKPC Mejdan upriličen tradicionalni iftar za oko 2.000 vjernika. Prethodnih godina iftar je organiziran na Trgu slobode, ali zbog vremenskih prilika ovoga ramazana je donesena odluka da se iftar organizuje u Mejdanu.  

– Pripremili smo oko 2.000 obroka za naše džematlije i građane. Pozvali smo i vjerske velikodostojnike drugih konfesija. Također nastupit će i Armin Muzaferija sa našim horom kako bi upotpunili jedno prelijepo ramazansko veče – kaže hafiz Ahmed ef. Huskanović, glavni tuzlanski imam.

Armin Muzaferija je postao tradicionalni gost tuzlanskih iftara, a istakao je kako je prelijepo družiti se sa postačima i osjetiti ljepotu ramazana.

Iftar se organizuje uz podršku Muftijstva tuzlanskog Grada Tuzla, gradskih i kantonalnih preduzeća, privrednih subjekata, udruženja, organizacija i pojedinaca sa tuzlanskog područja. Podršku u organizaciji iftara dala je i Vlada TK sa svojim resornim ministarstvima.

Prvi zajednički iftar na Trgu slobode 2015. godine organizirala je istanbulska Općina Bajrampaša, a nakon toga ovaj događaj se organizuje tradicionalno.

avaz.ba/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti