17 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaIslamske teme(VIDEO PRILOG) Zvornik: Mreža mladih iz Australije obezbjedila "Sto ramazanskih paketa -...

(VIDEO PRILOG) Zvornik: Mreža mladih iz Australije obezbjedila “Sto ramazanskih paketa – za sto porodica”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Da se domovina lahko ne zaboravlja, najbolji je primjer današnja akcija provedena na prostoru Medžlisa islamske zajednice Zvornik.

Naime, Medžlis islamske zajednice Zvornik u saradnji sa Mrežom mladih Brisbane iz Australije, danas je realizovala značajan projekat na području ovog Medžlisa, odnosno na području grada Zvornika i općine Sapna.

Mreža mladih Brisbane nije zaboravila svoje korijene i skupili su jednu značajnu donaciju kojom je kupljeno preko 100 ramazanskih prehrambeno – higijenskih paketa za socijalno ugrožene i porodice u potrebi za ovakvom vrstom pomoći.

Vaučer za 100 ramazanskih paketa

Pored ramazanskih paketa, omladinci iz Australije uplatili su i 2 hiljade KM Dnevnom centru za djecu EMMAUS Zvornik, kojim će se uplatiti užina za preko 80 polaznika Dnevnog centra.

Vaučer za Dnevni centar za djecu Zvornik

Podjelu ramazanskih paketa danas su obavili omladinci i omladinke sa područja Medžlisa, a za iste je, odnosno za oko 150, Mreža mladih Brisbane obezbjedila kolektivni iftar u Rijeka džamiji – Zvornik.

Veoma važna činjenica je da je sva roba kupljena od domaćih (bošnjačkih) vlasnika trgovina sa Diviča i Križevića, te se i na taj način pomoglo bošnjacima u manjem bh entitetu.

Ekipa Podrinjemedia.ba, danas je boravila sa Glavnim imamom Medžlis IZ Zvornik i to na više lokacija, a u nastavku pogledajte šta smo zabilježili.

U trenutku dok smo pisali ovaj članak, akcija nije još okončana, a sve prikupljene fotografije objavit ćemo na našoj facebook stranici Podrinjemedia.

U nastavku pogledajte par fotografija:






Nadamo se i dalje ovakvoj uspješnoj saradnji naših Medžlisa sa našim stanovništvom širom svijeta.

/podrinjemedia.ba/E.B.

Najnovije vijesti