11.5 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaEkonomija(VIDEO) Vlasenica: Upoznajte šestočlanu porodicu Džindo - žive od magarećeg mlijeka

(VIDEO) Vlasenica: Upoznajte šestočlanu porodicu Džindo – žive od magarećeg mlijeka

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Kada su krojili svoju budućnost i stvarali porodicu, Meliha (35) i Alen Džindo (42), bračni par iz Vlasenice, ni sanjali nisu da će se baviti proizvodnjom magarećeg mlijeka za svoje potrebe, ali i za tržište širom regiona.  

Napravili biznis

Stjecajem okolnosti oformili su farmu od 17 magaraca, od čega su dva mužjaka i oni služe samo za priplod. Meliha je hemijski laborant i njena škola joj dobro dođe u proizvodnji i pakovanju magarećeg mlijeka, a Alen je profesionalni vozač i razvozi mlijeko.

– U prije dvije godine, najstariji sin Tarik imao je veliki kašalj i bolničko liječenje nije pomoglo. Izliječio se za petnaest dana konzumiranjem magarećeg mlijeka. To je ponukalo mene i suprugu i nabavili smo jednu magaricu kako bismo pomogli i drugima da se izliječe. No, ta ideja prerasla je u porodični biznis, od čega se lijepo živi – naglasio je Alen.

Detaljnije u video prilogu:

Velika ljubav

Pored Melihe i Alena, na farmi je angažirana kompletna porodica Džindo. Djeca Amina, Emina i Hamza idu u osnovnu školu u Vlasenici. Najstariji sin Tarik pohađa gimnaziju u Sarajevu i, kada je na raspustu, preuzima veliki dio posla. Ostalo troje djece, kada dođu iz škole, pravo idu na farmu i svako zna svoj posao. Svjesni su da se od toga živi i velika ljubav prema ovim životinjama daje im zadovoljstvo u radu.

/Slobodna-Evropa/avaz/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti