14.3 C
Janja
Četvrtak, 13.06.2024.
NaslovnicaPodrinjeŠepak: Sin imama Adin Hrnjić zadužio „desetku“ Crvene zvezde i niže pobjede

Šepak: Sin imama Adin Hrnjić zadužio „desetku“ Crvene zvezde i niže pobjede

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U selu Šepak u Zvorniku, prema riječima fudbalskih stručnjaka, živi jedan od rijetko viđenih fudbalskih talenata. Adin Hrnjić ima nepunih deset godina i pohađa treći razred Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u susjednom Roćeviću, gdje školu uči još 15 bošnjačke djece, među kojima i njegovi stariji brat i sestra.

Bez predrasuda

Adin je sin lokalnog imama i od pete godine trenira fudbal u Loznici, u Srbiji. Najprije u školi fudbala FK Loznica, a potom u privatnoj školi „Respekt“, da bi od prije dvije godine, zapažen od skauta Crvene zvezde, stigao u taj klub, gdje trenira u generaciji 2010. godišta.

Već dugo je Adin Zvezdina zvijezda, što govore mnogi napisi u srbijanskim i drugim medijima, kao i priznanja koja redovno dobiva na turnirima. 

– Adin je, čini mi se, kako je prohodao, želio igrati fudbal. S obzirom na to da u selu u kojem živimo nije bilo nikakve mogućnosti da se bavi bilo kakvim sportom, upisao sam ga u školu fudbala FK Loznica. Možda je nekima bilo čudno da ja, s obzirom na to da sam imam, vodim svoje dijete u Loznicu da trenira, ali na to nisam obraćao pažnju. Jednostavno, nemam predrasude te vrste – kaže Adinov otac Elvir ef. Hrnjić.

Prilikom naše posjete Šepku, Adina smo sreli u društvu njegovih školskih drugova.  Čekajući lokalni autobus kojim svaki dan putuju do svoje škole, vrijeme su koristili za igru. Adin je, saznajemo, zvijezda ne samo među drugovima u selu nego i u školi.

Novo odličje

– Volim fudbal. Idem svake sedmice u Beograd na treninge, igram utakmice i uvijek pobjeđujemo. Moj dres je s brojem 10. Treneri su dobri, paze me. Svi znaju ko je moj otac, ali to nema nikakve veze. Važno je da dobro igram – kaže nam ovaj simpatični dječak.

Samo nekoliko dana nakon našeg susreta, sa svojim klubom, na jednom od fudbalskih turnira, kao „zvijezda turnira“ okitio se novim, ni sam ne zna kojim po redu odličjem.

Znali su da je hodža

Efendija Hrnjić napominje da nije imao dilemu kada su ga pozvali iz Crvene zvezde s molbom da Adin počne trenirati u njihovoj školi fudbala.

– Znali su da sam hodža i moj jedini uslov ticao se ishrane djeteta. Imamo stalnu komunikaciju i do sada nemam nikakvih primjedbi vezano uz odnos prema Adinu, kako njegovih trener, tako i drugara iz kluba – kaže ef. Hrnjić.

/avaz.ba/

Najnovije vijesti