14.3 C
Janja
Četvrtak, 13.06.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Krivična prijava protiv Lj. P., direktora javne ustanove koji je zloupotrebom...

Zvornik: Krivična prijava protiv Lj. P., direktora javne ustanove koji je zloupotrebom položaja oštetio Budžet za skoro 700 hiljada KM

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Podnesen izvještaj zbog krivičnog djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, protiv lica LJ.P. iz Zvornika.

Naime, LJ.P. se sumnjiči da je u svojstvu direktora javne ustanove u Zvorniku, u periodu od 21.02.2012. godine do 16.12.2017. godine, iskoristio svoj službeni položaj i ovlaštenje i suprotno odredbama Zakona o radu i Odluke o ratifikaciji Sporazuma između BiH i SRJ o socijalnom osiguranju, primio određena lica u stalni radni odnos iako je znao da oni već imaju zasnovan stalni radni odnos u Republici Srbiji, čime im je omogućio da istovremeno budu u stalnom radnom odnosu kod dva poslodavca.

Takođe, osumnjičeni se tereti da je u istom periodu, izdavao naloge računovodstvenoj službi ustanove da njemu i radnicima izvrše obračun i isplatu neto plata sa doprinosima kao i druga lična primanja iz radnog odnosa u ukupnom iznosu od 683.494,76 KM, za koji iznos je oštećen Budžet RS.

/PU Zvornik/

Najnovije vijesti