1.5 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinje(FOTO) Ministarstvo na čelu sa Edinom Ramićem, bajramskim paketima obradovalo na stotine...

(FOTO) Ministarstvo na čelu sa Edinom Ramićem, bajramskim paketima obradovalo na stotine nana i djedova

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Čovjek koji je uvijek uz svoj narod, bilo tuga, bila radost. Čovjek koji svoje radno vrijeme provodi po terenu, i na licu mjesta upoznaje se sa problemima svoga naroda. Čovjek koji je uvijek uz povratnike, uz one kojima je potrebna pomoć. Čovjek koji sa svojim ministartvom uveliko olakšava život povratnika: od javnih poziva za riješavanje infrastrukturnih problema do raspisivanja raznoraznih Javnih poziva – za samozapošljavanje, ekonomsko jačanje povratnika, pomoć školarcima i studentima kroz razne stipendije i plaćanje prevoza, finasijska pomoć porodiljama i studentima za obavljanje pripravničkog staža i tako dalje i tako dalje. Moglo bi se o ovome naširoko pisati, jer ovo je čovjek iz naroda, koji prvenstveno gleda “običnog” čovjeka i njegove potrebe.

To je dr. Edin Ramić. Već četiri godine federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice.

I danas je, pred sami Ramazaski bajram obradovao na stotine povratnika, na stotine nana i djedova, kao i ostalih koji su u potrebi za ovom vrstom pomoći. Naime, zahvaljujući njemu danas je podjeljeno na stotine prehrambeno – higijenskih paketa na prostorima Zvornika. Na taj način, makar koliko toliko uljepšao im nadolazeće mubarek bajramske dane.

A na onima koji su dobili današnje pakete mogao se samo vidjeti osmijeh i zahvala što nisu zaboravljeni, i što će, a vjerujte ima i takvih slučajeva, sutra imati šta pojesti i popiti.

U nastavku pogledajte u našoj foto galeriji dio sa današnje predbajramske akcije podjele bajramskih prehrambeno – higijenskih paketa.

Na kraju: Bajaram šerif mubarek olsun

/podrinjemedia.ba

 

 

Najnovije vijesti