10.4 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBajramska čestitka Glavnog imama MIZ Zvornik: naša omladina je naša snaga

Bajramska čestitka Glavnog imama MIZ Zvornik: naša omladina je naša snaga

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U povodu Ramazanskog bajrama, Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Zvornik, Haris ef. Mustajbašić uputio je bajramsku čestitku koju Vam u cijelosti prenosimo.

Poštovana braćo i cijenjene sestre,

Neka je Hvala Allahu dž.š. koji nas je počastio brojnim blagodatima i omogućio nam da dočekamo još jedan Ramazanski bajram.

Molimo Milostivog Gospodara da nam podari da ga provedemo u zdravlju i rahatluku, sa onima koje volimo, a da našim umrlim podari lijepi džennet.

Ovaj ramazan bio je prepun, lijepih aktivnosti naših džematlija a posebno naše omladine. To je dobar znak i nadam se da ćemo na tragu dobra kojeg smo ostvarili u ovom mjesecu i dalje ustrajati u tome. Naša omladina potvrdila je još jednom da je zdrava, da se na nju može ozbiljno računati, pa vjerujemo da će u skorije vrijeme to prepoznati mnogi u našoj Domovini.

Ove godine sam, elhamdulillah, imao priliku da dio ramazana provedem sa Bošnjacima u Americi. Ponosan sam na ono što su naši ljudi postigli kao i na činjenicu koliko su svjesni važnosti našeg zajedništva, koliko su svjesni važnosti institucije Islamske zajednice, brige za Domovinu i brige za buduće generacije.

Moleći Allaha dž.š. da primi naš post, zekat, sadekatul fitr, naše namaze, učenje Kur’ana kao i sve druge ibadete i sva dobra djela koja smo činili u ovom mubarek mjesecu, u ime MIZ Zvornik, i u svoje licno ime, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti a posebno onima sa područja našeg Medžlisa, područja grada Zvornika i općine Sapna, te ostalima u Domovini i Dijaspori, od srca želim hairli i berićetne mubarek bajramske dane, moleći Allaha dž.š. da nas učini od onih sa kojima će biti zadovoljan na oba svijeta. Amin.

Bajram šerif mubarek olsun – stoji u bajramskoj čestitci Glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Zvornik.

Najnovije vijesti