17 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacBratunac: Bajram-namaz u Gradskoj džamiji

Bratunac: Bajram-namaz u Gradskoj džamiji

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U prepunoj Gradskoj džamiji u Bratuncu jutros je klanjan Bajram-namaz. Nakon mjeseca Ramazana, mjeseca Allahove milosti, oprosta i oslobađanja od vatre, vjernici su sa velikom radošću dočekali još jedan praznik, Bajram. Tradicionalno među prisutnim vjernicima bio je veliki broj dječaka, neki od njih su prvi put došli sa svojim očevima. Prisutnost tih veselih dječijih lica naročito je razgalila vjernička srca i ulila veliku nadu, pogotovo u ovom malenom gradu na istočnoj granici naše prelijepe domovine.

Bajram-namaz je predvodio Mersudin ef. Majstorović, koji je između ostalog govorio o ljubavi među muslimanima te pozvao sve vjernike da oproste jedni drugima pogreške i da je današnji praznik odlična i jedinstvena prilika za to. Napomenuo je da se drugi dan Bajrama obilježava kao Dan šehida i da će centralna svečanost na području Medžlisa Bratunac biti na Memorijalnom centru Veljaci, te da je veoma bitno da vjernici dođu u što većem broju da odaju počast herojima naše domovine, koji su za nas i našu domovinu dali ono najvrijednije što su imali, svoj život.

Bajram-namazu je prisustvovao i potpredsjednik manjeg bh. entiteta Ramiz Salkić, kao i predstavnici lokalne vlasti na čelu sa zamjenikom načelnika Salihom Dubičićem, Fehimom Smailovićem i Ševkom Karićem.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa Bajram-namaza iz Gradske džamije u Bratuncu.

podrinjemedia.ba/A.M.

 

Najnovije vijesti