22.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiMaglaj: Na Gradini "Cvijet Srebrenice"

Maglaj: Na Gradini “Cvijet Srebrenice”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Maglajlije i ove godine na dostojanstven način odaju počast žrtvama srebreničkog genocida. Kao i ranijih godina, na zidinama maglajske Gradine ponovno se nalazi baner sa ”Cvijetom Srebrenice” i brojem 8.372. 

Ovu ideju o možda najvećem baneru u BiH, dimenzija od 12 puta 12 metara i površine od skoro 150 kvadratnih metara, potpisuje Maglajlija Semir Hadžiedhemović. 

No, kako se on baš i ne voli medijski eksponirati, nešto više o samom projektu rekla nam je njegova kćerka Dženana. 

Kako nam je rekla, radilo se o zahtjevnom projektu, za čiju je realizaciju bilo potrebno nešto više od tri mjeseca. Nije Semir bio sam u ovom projektu, pomogao mu je prijatelj Ahmed Dedić, ali i nekoliko radnih kolega iz kompanije “Natron-Hayat”. 

– Ne znam koliko će mi građani vjerovati, ali moram naglasiti da je moj otac i dio godišnjeg odmora utrošio da bi “Cvijet Srebrenice” bio gotov na vrijeme. Pored “Cvijeta” je i broj 8.372, koji simbolizira broj žrtava srebreničkog genocida koji će biti vidljiviji u noćnim satima i pod reflektorima. Za izradu “Cvijeta Srebrenice” utrošeno je nešto više od 250 kilograma boje – ispričala nam je Dženana.

 Pored toga što je idejni tvorac i kreator postavljanja banera na Gradinu, Semir Hadžiedhemović je najveći finansijer, a pomogla je i nekolicina lokalnih privrednika kao i radne kolege iz kompanije “Natron-Hayat”.  

Izvor: Dnevni avaz

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti