10.4 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiApel: Preventivne mjere zaštite imovine u vrijeme godišnjih odmora (što manje koristiti...

Apel: Preventivne mjere zaštite imovine u vrijeme godišnjih odmora (što manje koristiti društvene mreže)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

S obzirom da su ljetni mjeseci već nastupili, vrijeme kada većina građana odlazi iz svojih domova radi korištenja godišnjeg odmora i kada se stvaraju uslovi za vršenje provala u stanove, želimo da skrenemo pažnju da svako od vas, na određen način može da učestvuje u sprečavanju takvih aktivnosti kriminogenih lica.

Ukoliko putujete na godišnji odmor obavijestite svoje komšije ili rođake o tome kako bi obratili više pažnje na vašu imovinu. Ne spuštajte roletne do kraja i ne ostavljajte prozore i balkonska vrata otvorene, osigurajte dodatno brave ukoliko ste u mogućnosti, a ključeve stana, garaže i drugih objekata ne ostavljajte ispod otirača, u saksijama, obući i slično. Takođe, savjetujemo da novac i nakit povjerite banci ili bližoj rodbini na čuvanje.

Apelujemo posebno na građane da ne postavljaju statuse i fotografije na društvenim mrežama i drugim javnim mjestima o svom odsustvu i lokacijama.

Kada se vratiti sa godišnjih odmora i budete u svome domu, tek onda bi bilo najbolje ukoliko već imate želju, da objavite vaše fotografije, video zapise i slično na društvenim mrežama.

Ovo su samo neki od savjeta kojih bi se trebali pridržavati jer sprečavanje vršenja krivičnih djela je odgovornost svih i ukoliko znate da su vam komšije odsutne, a u njihovom stanu čujete iznenadnu buku, pozovite policiju na besplatan broj telefona „122“, kojim može biti i anoniman, jer ćete time pomoći policijskim službenicima da odmah izađu na lice mjesta i eventualno zateknuizvršioca na djelu.

/podrinjemedia.ba

Saopštenja iz različitih policijskih uprava

Najnovije vijesti