23.1 C
Janja
Ponedjeljak, 24.06.2024.
NaslovnicaPodrinjePredstavnici Općine Centar posjetili Srebrenicu

Predstavnici Općine Centar posjetili Srebrenicu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Delegacija Općine Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, u četvrtak, 4. jula. 2019. godine boravila je u posjeti Srebrenici, gdje su položili cvijeće na spomen-obilježje, te minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast svim žrtvama genocida počinjenog u julu 1995.godine. 

Ove godine, kada se obilježavaju 24. godine sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, vijećnici Općinskog vijeća Centar, predstavnici boračkih udruženja i uposlenici središnje sarajevske općine obišli su Memorijalni centar Potočari gdje ih je dočekao Nesib Smajić, predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica.

Nakon polaganja cvijeća, predstavnici Općine Centar posjetili su Spomen-sobu koja se nalazi u bivšoj fabrici akumulatora i prisustvovali projekciji dokumentarnog filma o stradanju Bošnjaka u Srebrenici 1995. godine.

U okviru ove posjete načelnik Ajnadžić potpisao je ugovor sa pet porodica sa područja Srebrenice o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje sanacije neuslovnih stambenih jedinica u svrhu podrške održivom povratku, u pojedinačnim iznosima od dvije hiljade konvertibilnih maraka.

Također, prilikom jučerašnje posjete načelnik Ajnadžić je zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić obišao Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici, gdje su se susreli sa predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Farukom ef. Hasanovićem.

Kako Općina Centar već godinama kao pomoć održivom povratku izdvaja značajna finansijska sredstva općinama, nevladinim organizacijama i pojedincima za sufinansiranje rješavanja infrastrukturnih problema povratnika i obnovu vjerskih objekata, s tim u vezi jučer je potpisan ugovor između ove lokalne zajednice i Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica o dodjeli 5.000 KM za sufinansiranje realizacije projekta sanacije krova i krovne konstrukcije Bijele džamije u Općini Srebrenica.

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić iskazao spremnost Općine Centar da nastavi dobru saradnju i finansijsku podršku projektima od značaja za lokalnu zajednicu u Srebrenici, posebno za povratničku populaciju.

Izvor: Općina Centar

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti