18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Održana 4. redovna sjednica IO Medžlisa

Zvornik: Održana 4. redovna sjednica IO Medžlisa

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U prelijepom ambijentu skoro obnovljene džamije u Kraljevićima (Sapna), jučer je, 5. jula, održana 4. redovna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa islamske zajednice Zvornik.

Za dnevni red usvojeno je 11. tačaka, a posebno su bile važne tačke oko usvajanja izvještaja o završetku mektebske nastave za 2018/2019. godinu, zatim izvještaji o svim drugim aktivnostima koje su obavljene u okviru Medžlisa u proteklom periodu, kao što su: kolektivna dženaza u Memorijalnom kompleksu Gornja Kalesija (1.juni) i izvještaji o skoro održanim 17-tim po redu “Dani Hasana Kaimije”.

Od tačaka je važno pomenuti i izvještaje oko svih obilježavanja godišnjica zločina nad Bošnjacima, koji su obavljeni u protekla 2 mjeseca širom teritorija Medžlisa.

Izvještaji su nakon učešća u diskusiji usvojeni, a sjednica je završena sa nekoliko zaključaka. 

Jedan od bitnih je što prije raspisivanje konkursa za upražnjeno radno mjesto, muallim (imam) u džematu Gornji Šepak, organiziranje sergija po prijemu zahtjeva sa različitih strana i onih koji su u potrebi za takvom vrstom pomoći, te planiranja o svim drugim predstojećim aktivnostima.

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti