6.5 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaAktuelnosti(FOTO) Sutra naši Zmajevi u sjedećoj odbojci kreću po 10-to zlato

(FOTO) Sutra naši Zmajevi u sjedećoj odbojci kreću po 10-to zlato

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Prije dvije godine, tačnije 2017. naši zlatni zmajevi su u polufinalu Evropskog prvenstva u sjedećoj odbojci izgubili od Rusije.

Ove godine, tačnije već utorak imat će priliku za revanš protiv istih. Doduše, prošle godine pobijedili smo Ruse na Svjetskom prvenstvu, ali sada je novi izazov ponovo ih pobjediti na Evropskom.

Naime, sutra, ponedjeljak 15. Jula 2019. godine, u Budimpešti (Mađarska) počinje Evropsko prvenestvo u sjedećoj odbojci, gdje su naši momci jedni od glavnih favorita za osvajanje istog.

Portal Podrinjemedia.ba i televizija Podrinje, će u potpunosti propratiti ovo prvenstvo za zahvaljući našem zvorničaninu Ejubu Mehmedoviću, članu stručnog štaba naših Zmajeva, sa kojim smo danas obavili razgovor, imat ćete dragi pratioci priliku da iz prve ruke saznate najnovije vijesti, fotografije i slično iz našeg tabora.

Prvenstvo počinje sutra, a naši Zmajevi već od 13:15h počinju utrku za deseto zlato protiv Holandije. Za tri dana odigrat će čak 5 utakmica.

Pogledajte raspored i vrijeme igranja:

Sutra, ponedjeljak protiv već navedene Holandije i protiv Hrvatske od 19:15h, a utorak igraju protiv  Rusije i Poljske, dok u srijedu očekuje ih duel protiv Turske. Dakle, naši momci nalaze se u grupi B, a prolaz u nokaut fazu obezbjedit će prve četiri ekipe, iz grupa A i B.

Finale će se igrati 20. jula.

Pogledajte slike sa današnjeg treninga najtrofejniji h momaka iz Bosne i Hercegovine.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti