14.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvorničko ljeto: Brojni sadržaji. Koncerti grupe "Hari Mata Hari", Halida Bešlića i...

Zvorničko ljeto: Brojni sadržaji. Koncerti grupe “Hari Mata Hari”, Halida Bešlića i mnogi drugih

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Zvorniku će od 2. do 8. augusta biti održano 19. „Zvorničko ljeto“ tokom kojeg će Zvorničanima i gostima iz drugih gradova biti ponuđeni brojni sadržaji.

Predsjednik Organizacionog odbora „Zvorničkog ljeta“ Bojan Ivanović na konferenciji za novinare rekao je da će tokom sedam večeri biti održano sedam koncerata na gradskoj plaži, ali i brojni dnevni sadržaji.

– Manifestacija će početi 2. augusta koncertom grupe „Riblja čorba“, a narednih dana nastupiće „Hari Mata Hari“, Nikola Nikolić i „DŽoni bend“, Ana Kokić, „Leksington bend“, „Lejdi Di“ i posljednje večeri Halid Bešlić. Osmog avgusta biće obilježena slava grada Zvornika Sveta Petka Trnova.

On se zahvalio svim sponzorima koji i ove godine u značajnom broju podržavaju tradicionalnu manifestaciju i bez čije podrške, kako je naglasio, ne bi imali ovako kvalitetan program.

– Ovom prilikom pozivam sugrađane i goste iz drugih gradova da proprate sve što smo pripremili za njih, a siguran sam da će svako moći da nađe nešto za sebe – istakao je Ivanović.

Član Organizacionog odbora Darko Stefanović govorio je o dnevnim sadržajima ovogodišnjeg „Zvorničkog ljeta“.

– Manifestacija će početi Likovonom kolonijom Slikarske radionice „Paleta“ koja će trajati sve do 8. avgusta. U subotu, drugog dana „Zvorničkog ljeta“ u 10:00 časova sa gradske plaže startovaće Drinska regata pod nazivom „Drina je samo jedna“, u 11:00 časova počeće Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“ na platou ispred Kasine gdje će u 20:00 časova koncert pod nazivom „Muzika pod zvijezdama“ održati Aleksandra Lizdek i Elvis Sivčević. U nedelju će biti organizovan Zvornički kotlić /u 09:00 časova, gradska plaža/, Etno tržnica /15:00 časova, gradska plaža/ i suret „LJudi i mostovi“ /15:00 časova, most Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića/. U ponedeljak, utorak i srijedu predviđeni su turniri u basketu /13:00 časova, igralište OŠ „Sveti Sava“/. U utorak će na gradskoj plaži biti otvoren dvodnevni Omladinski kamp /18:00 časova, očekuje se oko 150 učesnika/. U srijedu će biti Guslarsko veče /19:00 časova, Dom omladine/ i u četvrtak će biti obilježena slava grada – rekao je Stefanović.

Gospava Jeremić, član organizacionog odbora „Zvorničkog ljeta“, istakla je da će se program manifestacije odvijati na gradskoj plaži, na platou ispred Kasine, u Domu omladine te na igralištu kod zvorničke osnovne škole.

– Ove godine pomjeren je termin za Susret dva grada na mostu, do sada je to bilo u 12 časova, a sada je 15 časova, zbog koncentracije dešavanja, jer ćemo imati okupljanje i na samoj gradskoj plaži gdje će u to vrijeme biti „Zvornički kotlić“ i „Etno tržnica“ – rekla je Jeremićeva.

/Grad Zvornik i podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti