3.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik uskoro dobija novi blok bolnice, kao i obnova starih odjeljenja

Zvornik uskoro dobija novi blok bolnice, kao i obnova starih odjeljenja

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da je Vlada manjeg bh entiteta donijela zaključak kojim je odobrena izgradnja i opremanje novog bloka, te rekosntrukcija, adaptacija i opremanje postojećeg objekta Bolnice Zvornik.

Lokacija novog bloka

– Procijenjena vrijednost ovih radova je oko 26 miliona KM. Na osnovu sporazuma sa Vladom Srbije već postoje donatorska sredstva u iznosu od 1,51 miliona KM za ovaj projekat. Ovim ćemo nastaviti da upotpunjavamo kvalitet bolničkog smještaja u Srpskoj – rekao je Šeranić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.

Idejno rješenje novog bloka

Direktor Bolnice Zvornik Ivan Popović rekao je da će biti raspisan međunarodni tender čim dobiju zaključak Vlade.

Javni poziv će biti otvoren 45 dana, rok za žalbe je 15 dana i nadam se da bi krajem oktobra mogla početi izgradnja novog bloka Bolnice Zvornik – kaže Popović.

Sa današnje press konferencije

On je istakao da Bolnica Zvornik pruža sekundarnu zdravstvenu zaštitu stanovnicima regije Birač kojoj pripada sedam opština i šest domova zdravlja.

– Ovo je najveći projekat u regiji Birač. Medicinska oprema nije nabavljana duže od deset godina, a tri lamele postojećeg objekta stare su 50, 60 i 70 godina. Ovo je veliki dan za stanovnike regije Birač – naglasio je Popović.

/srpskainfo/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti