23.7 C
Janja
Utorak, 16.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Pogledajte projekat Spomen obilježja koji će se graditi u Kamenici

Zvornik: Pogledajte projekat Spomen obilježja koji će se graditi u Kamenici

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Već nekoliko godina postoji ideja da se na prostoru Kamenice (Gornje i Donje) i Gloda, izgradi zajedničko Spomen obilježje, odnosno Memorijalni kompleks.

Duže vremena tražena je idealna lokacija, a nakon što je ista pronađena,  odmah se krenulo u riješavanje imovinsko pravnih odnosa.

Na FB stranici Spomen obilježje Kamenica i Glodi istaknuto je sljedeće:

Nakon konačnog i cjelovitog rješavanja imovinskih odnosa sa vakifima zemljišta za izgradnju Spomen obilježja šehidima naših MZ-a, obavještavamo vas da krećemo u planiranu aktivnost izgradnje Spomen obiljezja ŠEHIDIMA DONJE, GORNJE KAMENICE I GLODI.
Trenutno se radi na uknjižbi zemljišta ( vakuf) kako bi pokrenuli postupak zahtjeva za izdavanja potrebnih odobrenja.

Organizacioni i Gradjevinski odbor u ime svih Kamenčana i Glodjana se zahvaljuje porodicama koje su ustupile zemljište. U narednom periodu biće informacija o njima.

Postavljanje kamena temeljca planirano je za 17.08.2019 godine u 11.00 sati. Pozivamo Vas da prisustujete ovom dogadjaju.
Informacije oko planirane dinamike izgradnje, načina finansiranja, prikupljanja sredstava, i ovlaštenih osob, objavićemo uskoro – stoji u zvaničnom obavještenju.

Spomen obilježje se podiže za sve stradale iz ovih krajeva i to: šehidi i poginuli borci, civilne žrtve agresije, žrtve iz masovnig grobnica pronađenih u kameničkom kraju.

Broj stradalih procjenjuje se na više od 3.500.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti