3.1 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaIslamske temeSapna: Započeli radovi na izgradnji džamije i Islamskog centra

Sapna: Započeli radovi na izgradnji džamije i Islamskog centra

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jula 2. 2019. godine u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Zvornik, potpisan je ugovor o izgradnji prve faze radova na budućoj džamiji i islamskom centru u džematu Sapna.

Ugovor su potpisali u ime investitora predsjenik Izvršnog odbora Medžlisa mr. Mustafa Muharemović, a u ime izvođača radova direktor preduzeća „Lugovi-kop d o o“ Ramo Hamidović.

Svjedok potpisivanja je bio predsjednik Građevinskog odbora hadži Sejad Hamzić. Ovim su ispunjeni svi potrebni uslovi za skori početak radova na ovom vjerskom objektu.

 

Hadži Sejad Hamzić je jutros posebno bio zadovoljan jer su započeli radovi na izgradnji. Naime, još jučer su izvršena sva razmjeravanja i pregledan projektni plan, a za danas je planiran početak radova, odnosno prva iskopovanja temelja i ostalih neophodnih uvodnih poslova za isto.

Do sada je odziv građana, humanih ljudi bio poprilično velik. Imamo nekoliko osoba koje su kupile komplet blokove, zatim komplet željezo i još nekog neophodnog materijala za “grube radove” ističe hadži Hamzić.

A i Vi ukoliko želite da uzmete učešće u ovom hajr djelu to možete učiniti na način kako je napisano na oficijalnom plakatu.

/podrinjemedia.ba

/foto: Sapna-online

Najnovije vijesti