14.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeOdržana Tematska sjednica Skupštine opštine Srebrenica

Održana Tematska sjednica Skupštine opštine Srebrenica

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U skupštinskoj sali opštine Srebrenica danas je održana Tematska sjednica Skupštine opštine Srebrenica, XII po redu. Na današnjoj sjednici odbornici su usvojili (sa 12 glasova ZA) prijedlog Rebalansa budžeta opštine Srebrenica za 2019. godinu.

– Rebalans budžeta u iznosu od 2,6 miliona KM, iz razloga što smo na prošloj sjednici donijeli odluku o kreditnom zaduženju. Mi smo taj kredit morali da uvrstimo u budžet, kako bi smo mogli imati operativna sredstva ukoliko u periodu između dvije sjednice dobijemo ta sredstva. Dobili smo saglasnost ministarstva, i njihova preporuka je bila da izvršimo rebalans, kako bi sredstva bila operativna i kako bi mogli da radimo projekte za koji smo i podigli kredit – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Odbornici su usvojili (sa 12 glasova ZA) i Nacrt Poslovnika o radu Skupštine opštine Srebrenica;

Nakon izvještaja Komisije za izbor i imenovanje usvojene su i sljedeće odluke:

a) Odluka o imenovanju v.d. direktora JU Dječiji vrtić „Poletarac“ Srebrenica. Na poziciju v.d. direktora JU Dječiji vrtić „Poletarac imenovan je Admir Hasanović. Na ovu poziciju je imenovan do povratka aktuelne direktorice vrtića Mirele Hodžić s porodiljskog odsustva.

b) Odluka o imenovanju v.d. Odbora za žalbe Opštine Srebrenica (sa 12 glasova ZA);

c) Odluka o raspisivanju javnog konkursa za imenvoanje Odbora za žalbe opštine Srebrenica (sa 12 glasova ZA);

d) Odluka o davanju prostorija Osnovne škole u Klotjevcu, na kojima je nosilac prava raspolaganja Opština Srebrenica. (sa 12 glasova ZA)

Odbornici su raspravljali i o problemu pasa lutalica u Srebrenici, i donijeli zaključak da se u narednom periodu rješava ovaj problem.

Odbornici Zulfo Salihović, Milorad Stanojević, te odbornici kluba SDA (Almir Dudić, Suljo Čakanović, Enver Begić, Almir Muminović) su napustili današnju sjednicu, a prema njihovim riječima razlog napuštanja je „kršenje poslovnika i Statuta Skupštine“.

– Nisu jedini odbornici SDA napustili skupštinu. Mi smo od predsjednika Skupštine tražili obrazloženje o održanoj telefonskoj sjednici Skupštine opštine, te na čiju inicijativu je sazvana današnja sjednica. Naš prijedlog da se izjasnimo o kršenju poslovnika nije prihvaćen. To je razlog zbog čega smo napustili sjednicu – rekao je Almir Dudić, šef kluba SDA u SO Srebrenica.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Nedib Smajić smatra da „ne vidi ni jedan razlog zbog kojeg su odbornici napustili sjednicu Skupštine“

– U posljednje dvije tri godine smo na isti način radili, čak i gore stvari. Ono što govore da nije održan kolegij. Posljednjih nekoliko godina kolegij zasjeda kada su redovne sjednice u pitanju, a ne tematske. Ne vidim ni jedan razlog za napuštanje sjednice, niti da je bilo kršenja poslovnika – rekao je Smajić.

Izvor: RTV Srebrenica

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti