11.5 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacPodrinjski jutarnji defter ... 01. 08.

Podrinjski jutarnji defter … 01. 08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Svježije jutros nego proteklih dana. Temperatura u Zvorniku +23 stepena, u Janji +20, a u ostalim krajevima Srednjeg Podrinja je otprilike slična.

Danas bi temperatura trebala da ide i do +30. Mogući su kratkotrajni lokalni pljuskovi, nakon koji će da ugrije, pa će nas sparina baš da guši, a tonja će izgleda da pobije i ovo malo povrća što se bori da sazrije.

Jutrošnji defter  započet ćemo i sa lijepim iformacijama. Naime, jučer je u Križevićima kod Zvornika, započela četverodnevna manifestacija “Križevačke večeri”. Već prvog dana mnogi posjetioci su oduševljeni. Djeca su uživala u raznoraznim igrama: skakanje u vreći, utrka nošenja jaja u kašiki i sl. Počeo je i Memorijalni turnir – prijavljeno 12 ekipa podijeljenih u 3 grupe. Od 21:00h “ljuljalo” je narodno kolo.

Križevačke večeri – igre za djecu

Večeras od 18:00h sa “igrama za odrasle” – razbijanje lonca, turnirom i ponovo narodnim veseljem nastavljaju se “Križevače večeri”.

Križevačke večeri – Narodno veselje

U Srebrenici održana i tematska Skupština. Usvojen rebalans budžeta. Na mjesto v.d. direktora dječijeg vrtića “Proletarac” postavljen je Admir Hasanović, dok se sa porodiljskog ne vrata direktorica Mirela Hodžić. Odbornici Zulfo Salihović, Milorad Stanojević, te odbornici kluba SDA (Almir Dudić, Suljo Čakanović, Enver Begić, Almir Muminović) su napustili današnju sjednicu, a prema njihovim riječima razlog napuštanja je „kršenje poslovnika i Statuta Skupštine“.

U Pobuđu, opština Bratunac održana je i tradicionalna Šehidska dova. Imat ćete priliku pogledati i video prilog sa iste na Vašem portalu i Vašoj TV Podrinje.

U Zvorniku na društvenim mrežama velika polemika oko otkazivanja nastupa grupe Riblja čorba na otvaranju ovogodišnje manifestacije “Zvorničko ljeto”. Umjesto njih nastupit će Alen Islamović i bend. Mnogima je krivo što neće vidjeti Boru Čorbu, ali kako se “trača” on se nešto plaho razbolio. Manifestacija počinje sutra, petak 2. augusta.

Iz policije uvijek ima vijesti. Naime, službenici su protekla dva dana davali dobrovoljno krv u JZU “Bolnica Zvornik”. Nekima je ovo čak da daju krv i preko 50 puta. Aferim.

Bilo je i narušavanja javnog reda i mira u Vlasenici i Srebrenici, a u Zvorniku dvije krivične prijave. Nažalost u naselju Ulice i Petkovci kod Zvornika bile su i dvije saobraćajne nesreće.

Petkovci – Saobraćajna nesreća – Foto: T. Bošnjaković

Što se tiče JZU “Bolnica Zvornik” bio je samo jedan porođaj. Novopristigloj princezi želimo što brže prilagođavanje novoj sredini.

Kako nam pišu iz “Elektro – Bijeljine” danas na prostoru Srednjeg Podrinja nema planiranih isključenja.

Iz BIHAMKA javljaju da su putevi mjestimično na pojedinim dionicama mokri i klizavi, a u kotlinama rijeka ima i jutarnje magle. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, osim ako ne vozite kamione.

Javite nam neku vijest: redakcija@podrinjemedia.ba

zvornik@podrinjemedia.ba

bratunac@podrinjemedia.ba

Facebook – Podrinjemedia (inbox)

Kontakt forma na portalu podrinjemedia.ba

Pratite TV Podrinje na portalu Moja TV BiH.

Želimo Vam prijatan dan.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti