8.1 C
Janja
Utorak, 16.04.2024.
NaslovnicaIslamske temeSa područja Muftiluka tuzlanskog otputovalo 296 hadžija

Sa područja Muftiluka tuzlanskog otputovalo 296 hadžija

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ispraćaj za 296 hadžija sa područja Muftijstva tuzlanskog upriličen je u srijedu 31. jula u džamiji Kralj Abdullah u Tuzli.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je ispraćaju prve grupe koja je otputovala poslije ponoći i u kojoj je 241 hadžija. Muftija Fazlović je kazao da je hadž blagoslovljen put, a svaki korak na njemu je poseban.

“Imajte neprestano na umu kakav blagoslov vam se ukazao Allahovom, dž.š., voljom i odredbom, i vašom voljom i odlukom da u ime Gospodara obavite hadž. Želimo da vaše duše osjete svaku blagodat hadža. Svi mi u našoj zemlji, svakom našem gradu, selu, mahali i kući ponosni smo na vas, na naše hadžije, koji će, ako Bog da, ove godine učiti dove na Arefatu, koji će se susresti sa Haremi-šerifom, Kabom i Svojim Gospodarom,” kazao je muftija Fazlović.

Druga grupa hadžija otputovala je u popodnevnim satima, a njihovom ispraćaju prisustvovao je rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac.

Prije ispraćaja proučena je ikrar dova nakon čega su se hadžije uputile do džamije Kralj Fahd u Sarajevu, a zatim do Međunarodnog aerodroma Sarajevo odakle putuju za Medinu (Kraljevina Saudijska Arabija).

Vodiči i tehnička podrška na hadžu u 1440.H/2019. godini sa područja Muftijstva tuzlanskog su Safet-ef. Karahmetović, Džemal-ef. Šadić, hafiz Asmir-ef. Imamović, Mevludin-ef. Zaketović, Ibro-ef. Mulić, Omer-ef. Ibrić, Asmir-ef. Bekrić i šerijatska konsultantica za žene prof. Emina Hatunić.

Izvor: Muftijstvo tuzlansko

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti