13.1 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaJanja: Književno veče u okviru „Ljetnih večeri“(Video prilog)

Janja: Književno veče u okviru „Ljetnih večeri“(Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Drugi dan manifestacije „Ljetne večeri“ protekao je u prelijepom druženju sa književnim stvaraocima i judima koji daju svoj kulturni  doprinos da život u domovini bude ljepši. Prateći promociju knjiga i svojevrsno obilježavanje 50 godina stvaralaštva Šime Ešića hrvatsog i bosanskohercegovačkog pjesnika za djecu te pripovjedača, dramskog pisca i novinara iz BiH, prisutni su ostali pod utiskom, koji ovaj književnik svojom rječju i djelima neprestalno ostavlja. Ljubav gospodina Šime Ešića prema roditeljima, prijateljima i domovini, te njegove pozitivne i prijateljske poruke postakle su televiziju „Podrinje da za današnju objavu izdvoji jednu od njegovih pjesama sa te večeri. Pjesma se zove “Čuvaj mamu da ti duže traje”.

Priznanje Šimi Ešiću za višegodišnje učešće na “Ljetnim večerima Janja”, u ime Organizacionog odbora ovogodišnje manifestacije dodjelio je profesor Samir Baćevac.

 

O promociji knjige eseja „Tri boje tame“ Jusufa Trbića, koja je takođe ostavila na prisutne snažan utisak govorićemo u narednim danima.

Tekst priredio: Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Snimatelj : Elvir Ibrišimović

Najnovije vijesti