13.7 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...06.08.

Podrinjski jutarnji defter…06.08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Danas do +32. Ovakvo toplo vrijeme, barem po najavama trajat će sve do petka. Tamam da u Podrinju ko još nije, pokosi njive i pokupi travu.

Što se tiče jutrošnjih temperatura trenutno u Janji je najtoplije +22, u Zvorniku, Bratuncu i Srebrenici +21, a “najhladnije” je u Milićima i Vlasenici +19.

U Janji protekle noći nastavljene “Ljetne večeri” a u programu bila je jedna lijepa tribina medicinskog sadržaja. Govorilo se o nastancima zaraznih bolesti, a predavač je  bio dr. Salih Musemić.

Veoma veselo i to duboko u noć bilo je u naselju Šarampovo (Janja) gdje su stanovnici iz ove mahale okupili se i družili se. Video prilog imate na portalu Podrinjemedia.ba

U Zvorniku i još dva dana traje “Zvorničko ljeto”, tačnije do 8. augusta, a završit će koncertom Halida Bešlića. Protekog dana započelo je i takmičenje u basketu 3×3, uz veliki broj prijavljenih ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine. Za osvajače profesionalnog dijela takmičenja nagrada će biti 2.800 KM. Za turnir lokalnih ekipa nešto manji iznosi.

foto: Zvornicki.ba

Održan je i koncert Ane Kokić na gradskoj plaži. A ko večeras nastupa? Eh, čitaj do kraja.

U Sapni uveliko nastavljeni radovi prve faze izgradnje džamije i Islamskog centra. Trenutno su završena prva iskopavanja i zaliveni temelji.

Foto: RGD

U Srebrenici i Bratuncu u protekla 24h nije bilo nekih aktivnosti. Ako Vi smatrate da smo pogriješili, javite nam se. Vrlo rado ćemo objaviti Vašu vijest.

Iz policijeske uprave Zvornik, kao i uvijek, a nisu oni krivi, nego baš mi, one ružnije vijesti.

Naime, u protekla 24h dogodile se tri saobraćajne nesreće, dvije u Zvorniku – posebno teška bila je u Drinjači gdje je jedno lice zadobilo tjelesne povrede, a treća se dogodila u Osmacima.

foto: Podrinjemedia.ba

U Srebrenici je zabilježeno i jedno krivično dijelo, a u Zvorniku uhapšen je i K.C. koji je u proteklom periodu trgovao automobilima iz Europe, a za takvo nešto nije imao dozvolu.

U Zvorniku jedan učesnik isključen iz saobraćaja jer je vozio pod dejstvom alkohola.

U Bijeljini na svijet došla dva dječaka, a u Zvorniku jedna djevojčica.

Putevi prohodni i suhi. Na granicama jutros zadržavanja do 30 minuta.

A danas će biti…

Odmah da krenemo sa električnom energijom. Na prostoru RJ Zvornik danas nema planiranih isključenja i radova. Međutim, u drugim krajevima biće…

Na području RJ Vlasenica danas će se vršiti radovi na prostorima Han Pijeska i to na dalekovodu Zalukovik-Han Pijesak. U dva navrata korisnici sa ovog područja će biti bez struje i to: 09:00 do 09:30h i od 15:00 do 15:30h.

U Bratuncu iz “Elektro – Bijeljine” obavještavaju korisnike dalekovoda Žlijebac da će bez struje biti od 08:00 do 16:00h i to naselja: Žlijebac, Petriča, Kutješi, Boljevići i druga okolna mjesta.

Što se tiče drugih aktivnosti planiranih za danas, u Bratuncu je planira 21 redovna Skupština opštine. Ukupno 8 tačaka dnevnog reda a uglavnom se odnose na imenovanje komisija za izbor novog člana izborne komisije opštine i odluka o poništenju odluke o imenovanju komisije za biranje člana opštinske izborne komisije (hm, komplikovano da ne može komplikovanije). Donijet će se odluka i o regulacionom planu naseljenog mjesta Bratunac.

Ovih dana u mjestu Osmače kod Srebrenice boravi grupa od dvadesetak izviđača iz Italije. Italijani dolaze iz Rima, a gosti su u domaćinstvu Azmira Mašića. Uglavnom obilaze ljepote i upoznavaju ljepote našeg Podrinja, u ovom slučaju Srebrenice.

U Zvorniku se nastavlja “Zvorničko ljeto”. Basket 3×3 se igra i danas i to na poligonu OŠ “Sveti Sava”, a na gradskoj plaži večeras od 21h koncert Leksington Bend.

U Križevićima, u naselju Šib danas lokalna akcija čiššćenja i uređenja puta.

U Janji se nastavljaju “Ljetne večeri”. Večeras od 20h planirano književno veče, i to promocija dviju knjiga: “Moji drugovi i savremenici” autora Asima Osmanbašića i “Bosna i duša” autora Seada Adanalića. Bujrum u Janju.

Da ne budemo više dosadni…. ako imate neku vijest, fotografiju i ili video prilog. Ako imate neku najavu, ne libite se, javite nam – inbox poruke na FB, ili preko kontak rubrike na portalu. Nije na odmet ponoviti i mailove: redakcija@podrinjemedia.ba, zvornik@podrinjemedia.ba, bratunac@podrinjemdia.ba

Očekujemo Vašu vijest.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti