4.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...09.08.

Podrinjski jutarnji defter…09.08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Petak. Mubarek dan. Jutros započeo sa malom naoblakom. Godi ovo “osvježenje”, no meterolozi i za danas najavljuju veoma toplo. Temperature do 32 stepen. Trenutno (09:00h) što se tiče prostora Srednjeg Podrinja najtoplije je u Zvorniku 26, Janji 25, a i u ostalim krajevima je, gore dole za 2 stepena.

Na sapanjsko-zvorničkom prostoru jučer za započelo obilježavnje godišnjice pripadnika ARBiH iz jedinice “Semirove Kobre”. Naime, preživjeli saborci ove jedinice obišli porodice svojih poginulih saboraca. Danas se nastavlja obilježavanje godišnjice i to vjerskim programom. Naime, u džamiji Đulići, nakon džume namaza biće proučen Kelime-i tevhid a nakon toga u 15:00h na spomen obilježju ovoj jedinice u naselju Kruškovac kod Sapne planirano je polaganje cvijeća i čas historije.

U Zvorniku sinošnjim koncertom velikog Halida Bešlića završena 19-ta po redu manifestacija “Zvorničko ljeto”. Proteklih sedam dana ovu manifestaciju obilježili su brojni svih vrsta sadržaji, a najviše posjetilaca bilo je na večernjim koncertima. Manifestaciju je zatvorio gradonačelnik Zvornika.

Na Diviču je sijelo. Od 18:00h proteklog dana u organizaciji Dnevnog centra za djecu koji radi pri MFS – EMMAUS organizovano je kulturno – zabavno veče a sve u okviru 4-te godišnjice postojanja Ureda EMMAUSA u Zvorniku.

Na našoj televiziji i portalu možete pogledati, odnosno i pročitati kako je bilo na obije ove gore navedene manifestacije.

U Srebrenici nastavljena “XI Međunarodna sedmica sjećanja”. Članovi “ADOPT Srebrenica” jučer su posjetili jezero Perućac i selo Osmače. Upoznali su se sa životom lokalnog stanovništva a posebno sa prirodnim ljepotama našeg Podrinja. Za danas 9. augusta planirano je od 10.00-12.00 – Obilazak prirodno-historijskog lokaliteta „Učina Bašča“ MALA SALA J.U. „Kulturni centar“ Srebrenica.

Bratunac je juče bio domaćin trećeg „Drinskog kupa“ u šahu i brzom hodanju gradova manjeg bh entiteta i Srbije za penzionere. 

U brzom hodanju prvo mjesto osvojili su penzioneri iz Vlasenice, drugo iz Bajine Bašte, dok je treće mjesto osvojila domaća ekipa iz Bratunca.

U Janji jučer u okviru “Ljetnih večeri Janja 2019.” svečano obilježen Dan mjesne zajednice. Danas od 20:00h planirano “Veče ilahija i kasida” u povodu dočeka kurban bajrama. Učestvovat će veliki broj horova iz naše zemlje. Dobro došli u Janju.

Od servisnih informacija izdvajamo: Vatrogasci ugasili zapaljeno vozilo u Milićima, a u Vlasenici zabilježeno jedno krivično dijelo.

Iz policije nam javljaju da u proteklih 24h nisu ništa udefterilli što se tiče narušavanja javnog reda i mira, a nije bilo ni saobraćajnih nesreća. Eh, hvala Bogu.

Što se tiče električne energije danas u Zvorniku nakon 09:00h i već završenih radova na trafostanici Tršić III neće biti više planiranih isključenja. U ostalim područjima prema informacija koje smo dobili danas će snabdjevanje strujom biti uredno.

Iz JZU “Bolnica Zvornik” javljaju nam da su u protekla 24h rođene dvije a u Bijeljini četiri bebe. Čestitamo.

Na granicama zastoji od 15 do 30 minuta.

Kao i svaki put na kraju Vas molimo da nam javite ako imate neku informaciju, fotografiju ili video prilog. Možete najlakše putem FB poruka – inbox.

Želimo Vam ugodan i prijatan dan, a posebno vikend. Čujemo se u ponedjeljak.

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti