13.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaFK.Podrinje - FK.Slavija remizirali u Janji

FK.Podrinje – FK.Slavija remizirali u Janji

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Pred gotovo ispunjemim tribinama fudbalskog kluba Podrinje u Janji, domaći igrači su u duelu sa dobro uigranim igračima fudbalskog kluba Slavije iz Istočnog Sarajeva postigli izjednačujući rezultat.

Prvo poluvreme je proteklo bez golova i sa propuštenom šansom za FK.Podrinje.

U drugom poluvremenu golom Nikole Bjeloša u šesdesetom minutu gosti su preuzeli vođstvo. Na trenutak je izgledalo, da će vođstvo gostiju, ali i sudske odluke za brojne prekršaje na obije strane obeshrabriti igrače FK.Podrinja. Međutim, sjajnom akcijom domaćih i pogotkom Stefana Janjića u sedamdeset drugom minutu fudbalski prvoligaš iz Janje je pokazao da stoji čvsto na nogama.

Prema riječima šefa stručnog štaba i trenera plavih Zumbula Mahalbašića, igralo se veoma tvrdo. Gosti su očekivano bili dobro pripremljeni i nimalo lagan protivnik. „Imali smo dobru igru u prvom poluvremenu, međutim nismo iskoristili priliku da postignemo pogodak. U drugom poluvremenu, našom greškom gosti su postigli gol i prešli u vođstvo. Ipak nije nas to pokolebalo, brzo smo se povratili i postigli izjednačujući rezultat“. Mahalbašić je izjavio da nema većih zamjerki na igru svojih igrača i da je  generalno gledano zadovoljan postignutim s obzirom na okolnosti.

Kada su u pitanju prekršaji i sudijske odluke, Mahalbašić je izjavio, da ne želi ocjenjivati rad sudija, ali da bi sigurno bio zadovoljan da se njegovom timu, kada bude u gostima sudi kao danas igračima FK.Slavija.

 

Komentarišući utakmicu zamjenik trenera Muhamed Jusufović Pape, izjavio je da je utakmica bila očekivano teška.“ Igrači FK Slavije su respektabilan tim sa tradicijom, i igrati protiv takve ekipe zaista je izazov. Smatram da je rezultat realan, bilo je dosta i prekršaja, i kad se sve uzme u obzir, treba biti zadovoljan postignutim“, kazao je za televiziju „Podrinje“ Jusufović.

Tekst priredio : Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti