13.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...10. 08.

Podrinjski jutarnji defter…10. 08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ugodan i prijatan vikend Vam želimo. Sutra je i bajram. Nadamo se da ste obavili sve pripreme za ovaj najveći muslimanski blagdan. Danas je Dan Arefata, sastavni dio obreda hadža. Sa Arefata dove se ne odbijaju.

U okviru navedenog da napomenemo da je Kurban bajram namaz sutra, 11. augusta 2019. godine. Na prostoru Srednjeg Podrinja klanjat će se u skoro svim džamijama i to u 06:24h.

U Janji u okviru manifesatacije “Ljetne večeri” održan defile horova i “Noć ilahija i kasida”. Time je zvanično i završena ova manifestacija.

Na prostoru Medžlisa Bratunac od povratnika otkupljeno 600 kurbana.

U Srebrenici, Turistička zajednica nagradila najbolje uređena dvorišta i balkone. U kategoriji najboljeg balkona prvo mjesto pripalo je Nevenki Pajić i nagrada od 50, drugo Radmila Petković 30 i treće mjesto Centru za mentalno zdravlje Srebrenica u iznosu od 20 KM kupona u kategoriji najboljeg balkona.

Nagrade u kategoriji najbolje dvorišta prva nagrada kosilica za travu pripala je Emini Merdžić, druga nagrada prskalice otišla je u ruke Mehmedalije Salkića i treća nagrada alat za baštu uručen je Nevenki Jelisavčić.

U Zvorniku apel iz Profesionalne vatrogasne jedinice da se ne pale vatre na otvorenom dok traju ovih dana velike ljetne vrućine.

U Zvorniku večeras od 19:30 javno snimanje emisije “Vremeplov” i promocija istoimene knjige “Vremeplov” autora Mirzeta Mustafića. Ova emisija emituje se na programu Radio Osvit Zvornik i to srijedom od 19:00h i subotom od 13:00h. Dobro došli u Dom omladine Zvornik. Pripremljen je i kulturno – zabavni program.

U Vlasenici po dojavi građanina SIPA proteklih dana pronašla arsenal naoružanja. Detaljnije na našem portalu.

U Sapni pripadnici Izviđačko diverzantske grupe “Semirove Kobre” vjerskim programom i polaganjem cvijeća na spomen obilježju, obilježile godišnjicu formiranja. U utorak, 13. augusta Memorijalnim noćnim turnirom završit će se obilježavanje godišnjice. O svemu detajlnije u video prilogu na našem portalu. Potražite.

Opština Milići raspisala je javni poziv za sufinansiranje rekonstrukcije krovova i fasada na stambenim zgradama po principu 50-50, odnosno pola zajednica etažnih vlasnika a pola lokalna zajednica. 

Iz Policijske uprave Zvornik dosta udefterisanih podataka:

-pet saobraćajnih nesreća i to po jedna u Osmacima, Kozluku i Srebrenici a dvije u Zvorniku.

-u Zvorniku jedno lice isključeno iz saobraćaja do otriježnjenja. Vozio pod dejstvom alkohola.

U poslovnoj zoni “Jadar” ugašen je jedan požar.

U Zvorniku na svijet došle tri, a u Bijeljini četiri bebe. Čestitamo.

Na području Srednjeg Podrinja danas će uredno biti snabdjevanje električnom energijom.

Na putevima nema zastoja. Vozi se po suhim kolovozima uz mogućnost koja uvijek postoji odrona kamenja i zemlje, posebno na relaciji Divič – Konjević Polje.

Iz BIHAMKA na granicama javljaju da nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Temperatura danas na našim područjima do 34. stepena. U 09:00h zabilježene su sljedeće temperatura: Vlasenica 26, Zvornik i Janja 27, Bratunac, Srebrenica i Milići 28.

Javite nam neku vijest. Sutra, nedjelja zbog mnogobrojnih obaveza, neće biti Podrinjskog deftera.

Koristimo priliku da pripadnicima islamske vjere od srca čestitamo nastupajuće bajramske dane: Bajram šerif mubarek olsun i svako dobro.

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti